Twitter op de iPhone 3GS: TwittAround en Tweet Reel

Augmented Reality en Twitter: twee onderwerpen die hot zijn. TwittAround combineert ze beide in een Twitter-viewer voor de iPhone 3GS. Een andere applicatie is Tweet Reel, waarmee je video's kunt uploaden via Twitter.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

TwittAroundJe leest het goed, alweer een mogelijkheid om van de mogelijkheden van de kompasfunctie te proeven. Augmented reality is helemaal in op het moment. De laatste was Nearest Tube, die het voor elkaar kreeg om het dichtsbijzijnde metrostation te vinden met de kompasfunctie van de iPhone 3GS. Augmented Reality en Twitter: twee onderwerpen die hot zijn. TwittAround combineert ze beide in een Twitter-viewer voor de iPhone 3GS. De applicatie toont de live tweets in je omgeving, wanneer je via de camera van je iPhone rondkijkt in de omgeving. Je ziet waar de tweets vandaan komen en hoe ver ze verwijderd zijn van jouw locatie.


De applicatie is ontwikkeld in Webkit; details over hoe het is aangepakt is te lezen op de website van de ontwikkelaar, die ook aankondigd heeft dat hij dezelfde aanpak wil gaan gebruiken bij zijn andere applicaties bij het Fraunhofer IDG-instituut.

Het gaat daarbij om SurveillanceShaker (voor beveiligingscamera’s), SnapshotAR en iTACITUS (twee toeristische applicaties). TwittAround gebruikt het kompas, de accelerometer en de GPS-ontvanger om de tweets te laten zien. Helaas moeten augmented reality-applicaties niet-publieke API’s gebruiken om op deze manier te kunnen werken. De hoop is nu, dat Apple deze API’s vrijgeeft zodat ze in de App Store kunnen verschijnen.

Enkele technische gegevens voor de developer in spe: de applicatie is volledig gemaakt in Webkit (UIWebView / Safari Mobile). Een native Cocoa omgeving zorgt voor de locatie, kompas en accelerometer gegevens en stuurt deze door naar Javascript in UIWebView. De 3D mogelijkheden zijn gebaseerd op de 3D CSS transforms van Safari. Alle dynamische gegevens zijn met jQuery gedaan. Voor het snel maken van applicaties die afhankelijk zijn van de iPhone UI is deze methode sterk aan te raden.

Laten we hopen dat er een verschil is met personen die jij zelf volgt. Dat is in de video niet goed te zien. Ook zou ik persoonlijk het pijltje naar beneden doen in plaats van naar boven. Maar dat is persoonlijk. De applicatie is nog in beta en nog niet beschikbaar in de App Store.

tweetreel

Wil je liever een applicatie waarmee je nu al mee aan de slag kunt, dan is er Tweet Reel, een applicatie voor de iPhone 3GS. Daarmee kun je video’s opnemen met je iPhone 3GS en daarna als tweet uploaden, alsof het een plaatje is. Vergelijkbaar met YouTube, maar nu met een tweet eraan gekoppeld. Tweet Reel is te koop in de App Store voor €2,39.

Via: i.document
Tipgever: Harold

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juli 2009 om 9:31
Categorie
Diensten
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.