TuneMob: maak een grote speaker van meerdere iPhones

TuneMob is een leuke iPhone-app waarmee je muziek op verschillende iPhones synchroon kan afspelen. Organiseer een silent disco!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TuneMob iPhone muziek tegelijk afspelenEven geen dikke geluidsinstallatie in de buurt? Er is een andere manier om muziek luid te horen: verbind meerdere iPhones aan elkaar! TuneMob is een gratis te downloaden iPhone-app waarmee je muziek synchroon kan afspelen op maximaal zeven iPhones. Één persoon start een sessie, de anderen haken in en luisteren mee. TuneMob werkt natuurlijk niet alleen als speaker. Je kan met oordopjes in ook een sportsoundtrack voor een groep maken, of een silent disco houden. En heb je toch een paar stereo’s staan? Dan speel je dezelfde muziek door het hele huis door.

Via Bluetooth

TuneMob werkt met Bluetooth en dat maakt dat de applicatie ook mobiel te gebruiken is zonder dat je allemaal op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zit. Daarin zit meteen het onderscheid tussen TuneMob en eerdere, gelijksoortige applicaties als Seedio en SkyJuke. De toepassing is ook lekker simpel gehouden. Je hebt er geen account voor nodig maar kan meteen aan de slag in het knalroze startscherm. Drukt op Start of Join en het feestje kan beginnen.

Weinig afspeelopties

Als dj van het stel laad je muziek in met de lijstknop bovenin beeld en druk je op My Music. Je ziet dan de standaardindeling van de muziek-app op de iPhone waarbij je nummers kan toevoegen op afspeellijst, artiest, nummer en album. Terug op de afspeelpagina, zie je de geselecteerde nummers onder elkaar op volgorde waarin je ze toevoegde. Dat laatste is relevant, want TuneMob heeft geen bewerkingsopties. Er is geen edit-knop om de volgorde van je nummers aan te passen. Je kan geen nummers verwijderen en sterker nog: je kan niet eens op een nummer drukken om die ter plekke te starten! Alleen met de vorige en volgende knop op de player schakel je tussen muziek. De lijst met ingeladen nummers is er puur om je ingeladen nummers te zien. Daar valt toch simpel meer uit te halen.

TuneMob startscherm iPhone TuneMob muziek tegelijk afspelen met iPhone

Te simpel?

TuneMob is meteen te begrijpen, wat je niet kan zeggen van de eerder genoemde concurrenten. De keerzijde is dat je niet de muziek van meerdere aangesloten iPhones kan afspelen en misschien is het ook wel jammer dat medegebruikers niet mogen meestemmen over de muziek. Op dat vlak is SkyJuke weer beter. Wat resteert is een applicatie die begrijpt dat muziek synchroon afspelen op verschillende iPhones vooral zo simpel mogelijk moet, maar daarin wel té minimalistisch is.

Downloaden: TuneMob (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 23:13
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.