iCulture speelt: Krudoku maakt chatten gratis, Gunner Z en Game van de Week

Gamelofts gratis racegame GT Racing 2 voor iPhone en iPad is Game van de Week, we schieten zombies met Gunner Z en Krudoku laat je chatten.

ICS GT Racing 2 iPad iPhoneWe schrijven de eerste week van oktober en de eerste keer dat we de Game van de Week uitdelen onder onze nieuwe naam iCulture speelt in plaats van iOS game-update. En die uitdelen valt niet mee. The Cave is prachtig voor een kleine niche, Transport Tycoon wordt geteisterd door vastlopers, The Cave komt niet helemaal uit de verf door de besturing en ook op GT Racing 2 valt wel een en ander aan te merken. Toch is dat de Game van de Week geworden – en we leggen natuurlijk uit waarom Gameloft gratis racespel die eer toekomt.

Voortaan gratis chatten in Krudoku

ICS Krudoku bord iPhoneWe hebben het al eerder aangegeven in deze rubriek. Krudoku is een van de leukste beurtelingse multiplayer spelletjes van de laatste tijd op de iPhone. In het spel van Nederlandse afkomst leg je elke beurt maximaal vier cijfers aaneengesloten op het bord, waarmee je sudoku’s moet halen in de hoogte en breedte. Dat doe je door 1 tot en met 9 aan te leggen in één rij en dat valt nog niet mee: niet alleen kan de tegenspeler je daarin dwars zetten door zijn cijfers aan te leggen: het bord zit ook vol gaten waar je omheen moet denken. Een goed potje Krudoku is spannend tot het eind… en het is natuurlijk zonde dat je die spanning niet met je tegenstander kan delen. Voorheen was chatten alleen mogelijk als je 1,79 euro bijbetaalde in het spel voor een in-app aankoop, maar aan die verkoopstrategie is een einde gemaakt. Chatten is voortaan gratis voor elke gebruiker, net als in Wordfeud. De menu’s en ontvangst in de app zijn ook in de tijd van Wordfeud blijven steken helaas, maar laat het je niet afschrikken. Krudoku is vlot, tactisch en spannend tot het einde.
Downloaden: Krudoku (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Gunner Z: schieten in het donker

ICS Gunner Z iPad iPhoneHet was een van de meest verrassende iPhone- en iPad-spellen van vorig jaar: Lili. Een zonovergoten avonturenspel met prachtige beelden waarin je tegenstanders achterna zat, ze dan besprong en dan met ze vocht… door bloemetjes uit hun ruggen te trekken. Het lijkt wel alsof BitMonster spijt had van de mierzoete aanpak van Lili want hun nieuwe Gunner Z is echt het tegenovergestelde. De wereld is pikzwart, wordt belaagd door allerlei soorten zombies en je bent zelf uitgerust met een tank met enorm grof wapengeschut. Schieten, schieten en nog eens schieten. Dat doe je in Gunner Z, bekeken vanuit de loop van de tank zo’n beetje. Je vuurt, vuurt andere kogels op andere zombies, vuurt en vuurt nog veel meer. Gunner Z is een echte freemium-game. Dat betekent dat het spel vriendelijk en niet al te lastig begint, maar al snel lastiger wordt zodat je eigenlijk weer genoodzaakt bent te investeren in je wapengeschut. En hee, dan zijn er net weer in-app aankopen die je daar perfect bij kunnen helpen. Je verwacht het niet. De grote vraag is of je afhaakt bij de koopverplichting of het spel daarvoor al weglegt vanwege de herhaling.
Downloaden: Gunner Z (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Game van de Week: GT Racing 2

Game van de WeekDe raceliefhebber met een iPhone en iPad heeft een goed jaar aan 2013. Real Racing 3, Asphalt 8: Airborne en 2K Drive zijn alledrie games waar je uren aan kan kwijt zijn. Het zijn games die vele handen op elkaar krijgen, ondanks dat ze alledrie een systeem voeren waarin je moet investeren in upgrades en nieuwe auto’s om mee te komen in de races. Dus hoe erg is het dat GT Racing 2 datzelfde principe voert? Zelfs als je denkt dat je een aardig potje scheurt in racegames en de ideale lijn uit jezelf kan dromen zonder dat je de groene hulpstrook op de weg nodig hebt, laten tegenstanders in het spel je regelmatig hun sporen zien om daarna nooit meer in zicht te komen. Er is iets behoorlijk mis met het niveau in GT Racing 2 – of je even wilt lappen voor upgrades om ervoor te compenseren?… Wat is het jammer dat racegames anno 2013 zo te werk gaan.

Maar je krijgt er wat voor terug hoor. GT Racing 2 heeft 67 prachtig gemodelleerde auto’s waar je in stapt en er is geen circuit zónder sfeervol licht. In de cockpit van de auto wordt het helemaal een feestje voor de racefanaat: het geluid dempt en de auto schudt bij een hobbelig wegdek. Het is een innemend spel waarvan hulpmiddelen en de on-screen besturing nog bijgeschaafd moeten worden, waarbij de namen van andere coureurs veel te groot worden weergegeven en waarbij je soms het gevoel hebt een oneerlijk spel te spelen. Maar daarom zijn wij het testland voordat het spel wereldwijd beschikbaar wordt: er kan makkelijk nog een en ander getweakt worden. In dat opzicht is GT Racing 2 een fijne start voor alweer een fijn racespel op iPhone en iPad.
Downloaden: GT Racing 2 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, gvdw, iculture speelt, racegame, sudoku

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.