Todoist: strakke todo-app maakt verdienmodel van background sync

Takenlijst Todoist voor iPhone en iPad is aangepast voor iOS 7 en synchroniseert nu op de achtergrond. Dat is ook een verdienmodel.

Todoist iPhone iPad takenlijstDe simpel te gebruiken takenlijst-app Todoist heeft een update gekregen die background sync mogelijk maakt. Zo kunnen todo’s gesynchroniseerd worden terwijl je de applicatie op de achtergrond draait en staan de bijgewerkte takenlijsten meteen klaar als je de app opent. Dat is handig, want je kan Todoist bijwerken vanaf 11 verschillende platformen en zo is de kans groot dat de iOS-app wel te synchroniseren valt. Als je betaald gebruiker bent, krijg je meer background syncs dan als gratis gebruiker.

Daarmee lijkt het voor het eerst te zijn dat background sync wordt ingezet als een deel van het verdienmodel van een applicatie. Maar ook als gratis gebruiker kom je er niet slecht van af in Todoist: de app heeft dan zes momenten over de dag waarop de taken gesynchroniseerd worden op de achtergrond. De Premium-gebruiker kan rekenen op live synchronisatie gedurende de hele dag en die werkt volgens de dienst dan op elk platform waarop je de app hebt.

Todoist hoofdmenu iPhone iOS 7 Todoist iOS 7 taak invoeren

Versie 7.0 van Todoist brengt ook een vernieuwd uiterlijk met zich mee dat is aangepast op iOS 7. De veranderingen zijn op dat vlak wel beperkt gebleven: de applicatie zag er al strak uit voor de update. De grootste veranderingen zijn icoontjes die alleen uit lijntjes bestaan en een vloeiende animatie van en naar het schuifmenu. Daarmee zijn de veranderingen wel gedekt.

Todoist is een todo-app die aardig aan populariteit lijkt te winnen. De dienst heeft inmiddels meer dan 700.000 gebruikers en biedt geavanceerde opties voor taken op een erg overzichtelijke manier. Zo kan je in het schuifmenu van de applicatie taken selecteren op de deadline vandaag, deze week, projecten waaronder de taken vallen, labels en prioriteit. Met een tik op een taak krijg je een simpele balk waarmee je een taak kan afvinken, een dag uitstellen en kan aanpassen. Bij het invoeren van een taak kan je natuurlijk engels gebruiken voor een deadline of voor een herhalende taak.

Voor 25,99 euro per jaar krijg toegang tot een Premium-account en geef je taken kleuren mee, activeer je pushberichten, kan je notities toevoegen aan todo’s en synchroniseer je dus doorlopend op de achtergrond. Dat Todoist ondanks die prijsstelling zoveel handen op elkaar krijgt, is vast te danken aan de geweldige ondersteuning: iPhone, iPad, website, Android, Windows, Chrome en zelfs de mailprogramma’s Outlook en Thunderbird maken het taakbeheer mogelijk.

Downloaden: Todoist (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 15:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.