Todo-app Elephant Bites voor iPhone: fraai en allesbehalve saai

Elephant Bites voor iPhone is een originele todo-app, gebaseerd op de slagzin "When eating an elephant, take one bite at the time".
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

elephant bitesOlifanten en takenlijsten hebben op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken, en op het tweede gezicht ook niet. Er is echter een gevleugelde Engelse uitspraak: “When eating an elephant, take one bite at the time”. Dat betekent zoveel als onoverzichtelijke en grote projecten in kleine hapjes opdelen, zodat ze minder groot lijken. Rondom dat principe heeft ontwikkelaar David Elgena Elephant Bites gemaakt, een fraaie app die todo’s opstellen en afstrepen op een frisse manier aanpakt. Namelijk met een bijzondere interface en mooie illustraties. Van olifanten, welteverstaan. Een beetje vreemd misschien, maar saai in ieder geval niet.

In een genre dat dichtbevolkt wordt door middelmatige apps met een vinkje als app-icoon en een schuif-naar-links-optie om taken af te strepen, steekt Elephant Bites er wat betreft originaliteit met kop en schouders bovenuit. In de app kun je ‘olifanten vangen’ om projecten aan te maken, waaraan je zelf een plaatje van een olifant naar je gading kunt koppelen. Zeven van de plaatjes zijn gratis, andere afbeeldingen kun je kopen via in-app aankopen. Je kunt echter ook gewoon dezelfde afbeeldingen hergebruiken. Dat de illustraties waar je uit kunt kiezen stuk voor stuk mooi zijn helpt absoluut: hierdoor voelt de app ondanks de speelse aanpak geenszins kinderachtig aan.

aanmakenoverzicht

Na het kiezen van een olifant deel je het project op in subtaken, die in deze app dus ‘bites’ heten. Tik op ‘gereed’ en de olifant verschijnt in het hoofdscherm, met daaronder het aantal happen dat nog moet worden genomen. Als je een subtaak hebt volbracht neem je een hap door naar rechts te vegen. Veeg naar links om een subtaak in zijn geheel te verwijderen en houd een taak ingedrukt om hem te bewerken. Als alle subtaken zijn ‘opgegeten’ ontvang je het hoofd van de olifant als een soort jachttrofee aan de muur, die je kan bekijken bij je collectie. Vanuit diezelfde collectie kun je volbrachte taken met anderen delen via SMS, Facebook of Twitter.

Uiteindelijk zullen sommige mensen liever een rechttoe-rechttaan todo-app hebben, en het fijn vinden als daarbij geen olifanten of andere poespas aan te pas komen. Het is echter wel zo dat de speelse elementen in Elephant Bites nergens extra tijd of moeite kosten. De olifanten zijn simpelweg een manier om de saaiere taakjes van een taken-app – projecten namen geven, subtaken invoeren – wat minder suf te maken. Voor mensen die vaak vergeten dat ze een todo-applicatie hebben, en het daardoor steeds maar tijdelijk lukt om taken bij te houden, raakt deze vrolijke app misschien net de juiste snaar om het langer vol te houden.

Downloaden: Elephant Bites (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2014, 12:56
Categorie Productiviteit
Onderwerp takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.