TechFish: tech-nieuwslezer voor de iPad gelanceerd

TechFish van uitgeverij IDG is de eerste tech-nieuwslezer voor de iPad. In een soort magazine
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

techfishDit weekend verscheen de app al in de App Store, maar vandaag wordt ‘ie officieel gelanceerd: TechFish, de eerste iPad-applicatie van uitgeverij IDG. In Nederland is IDG uitgever van onder andere Webwereld, ComputerTotaal, Techworld en Zoom.nl, internationaal gezien is het een bedrijf dat 300 bladen uitbrengt in 85 landen. De app TechFish is bedoeld om computer- en techgerelateerd nieuws te lezen op je iPad. De artikelen zijn afkomstig van meer dan 50 Nederlandse tech-journalisten, die voorzover ik kon overzien allemaal bij IDG werken.

TechFish heeft een apart uiterlijk gekregen, met een steeds wisselende achtergrond en artikelen die uitklappen vanaf een artikelenlijst aan de zijkant. Je kunt op artikelen reageren of zelf de reacties lezen. Via een instellingenscherm met filter kies je welke categorieën je wilt zien, bijvoorbeeld wel ‘Gadgets’ en ‘Gaming’ maar geen ‘Professional IT’.

techfish flash
Voorbeeld van een geopend artikel.

Omdat de websites van IDG soms over hetzelfde onderwerp schrijven, kan het gebeuren dat je een onderwerp van twee kanten belicht ziet worden. Zo staat ‘Flash vreet 2 uur van accu MacBook Air’ van de neutrale site Webwereld naast ‘Flash vermindert batterijduur MacBook Air met twee uur’ van de meer Mac-georiënteerde website Macworld, ook eigendom van IDG. Er is een mogelijkheid om reacties te lezen, om zelf te reageren en om artikelen via Twitter, Facebook of e-mail met anderen te delen.

techfish reclame
Een reclamebanner als wallpaper, met rechts een gesponsord artikel van Google.

TechFish toont de artikelen in chronologische volgorde, met af en toe een advertentie of advertorial er tussendoor (goed herkenbaar aan de afwijkende kleur en de tekst ‘ADV’ voor de titel). Je kunt de reclameblokken uitschakelen via een in app-aankoop van €2,99 (GoldFish). De wallpapers in de app zijn deels nieuwsfoto’s, bizarre kunstfoto’s en close-ups van technologieproducten, maar er komt ook af en toe een reclamebanner langs.

Op zich is TechFish vernieuwend: het lijkt niet op een website en ook niet op een traditioneel magazine. Afgekeken van Flipboard is het ook niet. Het laat vooral zien dat je met een tablet zoals de iPad applicaties kunt maken die veel meer zijn afgestemd op de manier waarop je zo’n tablet gebruikt.

Downloaden: TechFish (gratis)

techfish instellingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2010, 13:20
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.