TAT Mobile werkt aan Recognizr: gezichtsherkenning op iPhone en Android

TAT Mobile heeft Recognizr bedacht, een applicatie om gezichten te herkennen en daarbij te tonen op welke sociale netwerksites iemand actief is. De applicatie is geschikt voor iPhone en Android.

tat recognizrHet Zweedse ontwikkellab TAT Mobile komt vaak met opvallende ideeën. Ze waren al vroeg bezig met augmented reality, maar dan wel een toepassing waar je daadwerkelijk iets aan hebt: gezichtsherkenning van mensen. Als je iemand conferentie of andere bijeenkomst ontmoet is het een kleine moeite om visitekaartjes uit te wisselen. Maar meestal vraag je niet meteen het hele lijstje aan sociale netwerkdiensten waarop iemand actief is. Met TAT Mobile kun je dat automatiseren: je richt de camera op het gezicht van de persoon, waarna deze wordt vergeleken met profielfoto’s op sociale netwerksites zoals Picasa, Flickr en Facebook. TAT noemt het Augmented ID en is van plan om een applicatie voor iPhone en Android uit te brengen.

In de huidige opzet krijg je een rijtje iconen te zien, die je naar het gezicht van de gefotografeerde persoon kunt slepen om aan te geven dat je via deze diensten contact wilt maken. Hoewel de algoritmes voor herkenning van gezichten geschikt zijn voor de iPhone en Android werd de applicatie op Mobile World Congress helaas gedemonstreerd op een Android-toestel. TAT is aan het kijken hoe ze de oplossing samen met een partner kunnen uitbrengen. In de App Store zoeken heeft nog geen zin.

Via: The Next Web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2010, 11:50
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.