Tablisto maakt ePub- en PDF-collectie volledig doorzoekbaar

Tablisto heeft een update gekregen en kan ePub- en PDF-bestanden nu volledig doorzoeken. De app kan ook ePub's van andere leveranciers aan en heeft meer indelingsmogelijkheden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tablisto-ipadTablisto heeft afgelopen week een update gekregen met nieuwe functies, zoals ondersteuning voor ePub, gebruiksvriendelijke DRM en ondersteuning voor meer talen. Voor het eerst is het ook mogelijk om boeken, kranten en tijdschriften in Tablisto volledig te doorzoeken. Dat is een functie die je in andere kranten- en tijdschriften-apps nog nauwelijks tegenkomt. Er zitten inmiddels duizenden titels in het aanbod van Tablisto en dankzij de zoekfunctie kunnen gebruiker vanaf nu precies dat ene artikel vinden. Je hoeft het boek of andere uitgave niet aangeschaft te hebben om te kunnen zoeken.

Bij het tonen van de zoekresultaten krijg je meteen de context gepresenteerd. Maar Tablisto heeft nog meer verbeteringen gekregen: zo kun je hun het archief van eerder aangeschafte titels zelf indelen met labels en verzamelmappen. Je kunt een jaargang van een tijdschrift dan bij elkaar zetten. Je ziet bij elke titel hoeveel opslagruimte het tijdschrift of boek inneemt en kunt eventueel items wissen. Later kun je ze altijd weer gratis opnieuw downloaden. Interactieve functies zijn soms niet zichtbaar in boeken en tijdschriften; vandaar dat die functies bij het openen van een pagina even kort blauw oplichten, zodat je ziet waar extra content is.

Dit weekend klaagde ik nog over de omslachtige werkwijze van Adobe DRM. Of je nu een iPad of een e-reader hebt, om boeken met Adobe DRM te kunnen lezen moet je eerst desktopsoftware op je Mac of Windows-pc installeren, de boeken downloaden, autoriseren en vervolgens naar je mobiele apparaat sturen. Dat zijn een stuk of 4 stappen, terwijl je bij de iBookstore van Apple maar op één knop hoeft te tikken. Tablisto heeft het lezen van ePubs makkelijker gemaakt: je kunt de ePubs die je bij allerlei ebookwinkels hebt gekocht via de app lezen en als er Adobe DRM aanwezig is zorgt Tablisto er met een eigen DRM-techniek voor dat de boeken meteen leesbaar zijn, terwijl de uitgevers niet bang hoeven zijn voor ongewenste verspreiding van boeken.

Downloaden: Tablisto (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2012, 10:52
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen boeken, kranten, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.