Sygic laat toekomst van sociale 3D-navigatie zien met Sygic AURA

Sygic heeft op de CeBIT de nieuwe oplossing Sygic AURA laten zien. Deze oplossing is bedoeld voor auto- en voetgangersnavigatie, toont de omgeving in 3D en heeft allerlei sociale netwerkfuncties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sygic auraNavigatiefabrikant Sygic heeft op de CeBIT iets compleet nieuws aangekondigd: Sygic AURA. Het gaat om gps-navigatie voor automobilsten en voetgangers, voorzien van sociale netwerkfuncties en voorgeïnstalleerde kaarten in 3D van leverancier TeleAtlas. AURA is ontworpen voor de huidige en toekomstige generatie smartphones, zoals de iPhone, Google Android, Windows Phone 7 en andere.

Er zitten gesproken instructies in 20 talen in. Wiki-artikelen met geotags, een stadsgids en allerlei andere nuttige informatie zit er ook in. De 3D-weergave toont de hoogteverschillen in het landschap en de contouren van gebouwen en andere herkenningspunten.

Een afbeelding maakt het in één keer duidelijker:

sygic aura

Sygic heeft voor AURA een aparte website geopend. Daar valt te lezen dat AURA natuurlijk de gewone autonavigatie biedt, dus met routeberekeningen, turn-by-turn instructies, rijstrookassistent, snelwegborden, sneheidswaarschuwingen en flitspalen. Daarnaast zitten er sociale functies in: je kunt contacten en buddy’s toevoegen en ze daarna rechtstreeks bellen. Ook kun je je waardering geven voor restaurants en andere bestemmingen, die andere AURA-gebruikers ook te zien krijgen.

Sygic kiest hierbij voor offline kaartmateriaal, aangevuld met online functies om te chatten, de locatie van vrienden te zien, locaties te delen of weers- en verkeersinformatie op te vragen. AURA is het resultaat van drie jaar ontwikkelwerk. Wie het allemaal met eigen ogen wil zien, moet naar de CeBIT afreizen. Daar is Sygic AURA in hal 7 stand D09 te bewonderen.

De applicatie komt dus ook op de iPhone beschikbaar (“Coming soon”). Prijzen en beschikbaarheid zullen pas later op AURA.Sygic.com worden bekendgemaakt. Er is dus ook nog niet bekend of bestaande gebruikers van Sygic-navigatiesoftware gratis kunnen upgraden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 15:16
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.