Appie 1.5: looproutes, delen van recepten en eigen recepten

In deze nieuwe versie van Appie, de boodschappenapplicatie van Albert Heijn is het mogelijk om de applicatie aan de hand van jouw eigen boodschappenlijstje de meest optimale looproute in jouw eigen Albert Heijn weer te laten geven. Ook kunnen recepten vanaf deze versie van Appie via email en Twitter gedeeld worden.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Appie op de iPhone krijgt update naar 1.5Iets meer dan een maand geleden kondigden we al aan dat er een update van de iPhone-applicatie Appie aan zat te komen. Het moment is inmiddels daar. In deze nieuwe versie is het mogelijk om de applicatie aan de hand van jouw eigen boodschappenlijstje de meest optimale looproute in jouw eigen Albert Heijn weer te laten geven. Niet alleen deze update is nieuw. Ook kunnen recepten vanaf deze versie van Appie via e-mail en Twitter gedeeld worden. Je kunt op deze manier jouw maaltijd delen.

Bij het opstarten van de applicatie geeft de applicatie netjes aan dat de boodschappenlijstjes die je gemaakt hebt voor de update niet werken om er de ideale looproute van te maken. Eenmaal je producten geselecteerd kun je voor Sorteer kiezen waarna je door middel van het ingeven van een plaats, postcode of je GPS-locatie de dichtstbijzijnde Albert Heijn kunt vinden. De boodschappenlijst wordt nu in de juiste volgorde gezet. Op deze manier heb je makkelijk het overzicht welke producten je eerst moet pakken.

Gonny kreeg alvast een preview van Appie 1.5 en heeft deze nieuwe functie in de praktijk getest:

Ik heb een boodschappenlijstje gemaakt met 8 artikelen en ben de afgelopen dagen in vijf verschillende AH-filialen gaan kijken of ik mijn karretje makkelijker kon vullen. De boodschappen waren: diepvriesmaaltijd, hamburgers, bananen, melk, cola, brood, afwasborstel en kaas. Dit was het resultaat:

  • AH Bilderdijkstraat: bananen, hamburger, kaas, cola, brood, afwasborstel, melk. Niet verkrijgbaar: diepvriesmaaltijd (OK, er is wat weinig keuze in diepvriesmaaltijden, maar een diepvriespizza is hier toch wel te krijgen).
  • AH Overtoom: bananen, hamburger, kaas, cola, brood, melk, diepvriesmaaltijd, afwasborstel.
  • AH Museumplein: bananen, hamburger, brood, kaas, melk, diepvriesmaaltijd, afwasborstel, cola (teruglopen voor cola en afwasborstel).
  • AH Elandsgracht: bananen, hamburger, kaas, brood, melk, cola, afwasborstel, diepvriesmaaltijd (klopt niet helemaal, de kaas staat te vroeg in het lijstje en bij het pakken van kaas had ik ook meteen de diepvriesmaaltijd kunnen pakken).
  • AH Kinkerstraat: bananen, hamburger, kaas, brood, melk, cola, diepvriesmaaltijd, afwasborstel (teruglopen om afwasborstel te halen).

Wat me opviel tijdens het winkelen is dat je eerst een omtrekkende beweging maakt: je komt eerst langs de groente- en vleesafdeling en loopt volgens de lijstjes eerst langs de randen van de winkel, waar je vaak brood, kaas en melk verzamelt (in variërende volgorde, maar de koelingen staan meestal langs de wanden). Bij AH Kinkerstraat moest ik na mijn ‘rondje’ nog teruglopen om een afwasborstel te halen, bij AH Elandsgracht moest ik terug om de diepvriesmaaltijd te halen, die ik eigenlijk gelijktijdig met de kaas had kunnen pakken. In grote lijnen kloppen de aangegeven looprichtingen wel, al moet je niet verwachten dat je een zigzaggende beweging maakt. Het is meer een rondtrekkende beweging, waarbij je aan het einde nog even de middenpaden induikt om gemiste boodschappen te halen.

Je zit trouwens niet vast aan de looproute die Appie voorstelt, want je kunt handmatig de volgorde nog wijzigen. De applicatie onthoudt voor de betreffende supermarkt dan, in welke volgorde jij wilt lopen. Ben je bijvoorbeeld gewend om eerst frisdrankflessen in je karretje te laden, dan houdt de app daar bij toekomstige sorteringen rekening mee.

Met de update kun je vanuit de applicatie nu ook recepten delen. Geef een foto, een titel, de ingrediënten en de bereiding op en deze worden opgeslagen. Ik heb geen mogelijkheid gevonden om mijn eigen recepten te kunnen delen. De recepten die Albert Heijn in de Allerhande heeft gepubliceerd kunnen via Appie nagelezen worden vanuit de applicatie. Deze recepten kunnen wel makkelijk via e-mail of Twitter gedeeld worden.

Ook dit heb ik in de preview uitgeprobeerd. Bij het e-mailen krijgt de ontvanger te zien wat je gaat eten, met de volledige tekst van het recept en een linkje naar ah.nl. Ook bij het twitteren verschijnt er zo’n linkje. Je kunt je Twitter-gebruikersnaam opslaan in de applicatie. Via de algemene instellingen (te vinden achter de knop Meer) kun je eventueel later je Twitter-gegevens weer wissen. De applicatie geeft als suggestie de tekst “Ik eet vandaag:” maar dat kun je eventueel ook wijzigen. Hieronder enkele screenshots.

Albert Heijn wil graag feedback van jou als gebruiker. Dus als je iets aan te merken hebt op de applicatie Appie in zijn huidige vorm, deel deze dan hieronder of in de applicatie zelf: bij Meer > Wat vind jij? kun je je mening kwijt. Het is wederom nog steeds wachten op applicaties van andere supermarkten. Waar blijft een C1000, Dirk, Lidl of Plus?

Downloaden: Appie 1.5 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2010, 10:03
Categorieën Diensten, Nederlandse apps, Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.