Sygic demonstreert GPS-navigatie op MWC 2009

Sygic toont op Mobile World Congress een navigatie-oplossing voor de iPhone. Het ziet er prachtig uit, maar de kans is net als bij CoPilot klein dat je dit binnenkort kunt kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sygicSygic heeft tot gisteren gewacht om hun navigatie-oplossing voor de iPhone te demonstreren in Barcelona. In de stand van Tele Atlas (hal 8 stand 8C118) toonde het Slowaakse bedrijf Sygic dat het best mogelijk is om turn-by-turn navigatie op de iPhone te ontwikkelen. Het probleem is echter hetzelfde als bij de oplossing die CoPilot vorige maand op de CES liet zien: de software is zo goed als klaar, maar we hoeven het voorlopig niet in de App Store te verwachten.


Verslaggevers die de applicatie ook hebben gezien klagen dat het bij de iPhone-navigatiesoftware van Sygic zo’n 30 seconden duurt voordat je met navigeren kunt beginnen. Maar wij vonden dat niet zo’n bezwaar: als je een TomTom GO tevoorschijn pakt duurt het ook een halve minuut voordat het apparaat is opgestart en klaar om te navigeren.

Wat Sygic op Mobile World Congress liet zien was niet meer dan een proof-of-concept. Je krijgt turn-by-turn aanwijzingen te zien, hoort gesproken aanwijzingen en de kaarten worden lokaal bewaard zodat je geheel offline kunt navigeren, ook in het buitenland. Sinds firmware 2.1 is goed functionerende navigatiesoftware op de iPhone mogelijk, omdat toen pas een versie van CoreLocation werd toegevoegd waarmee je richting en snelheid van de iPhone via GPS kunt bepalen.

De oplossing van Sygic verschilde eigenlijk niet van wat CoPilot liet zien. Qua functionaliteit is er weinig verschil: ook hier ondersteuning voor diverse POI’s, mogelijkheden om een route te plannen, herplannen van routes, een geplande route als lijstje met instructies tonen en waarschuwen wanneer je in de buurt van een POI (bijvoorbeeld een flitspaal) bent. De kaart van Europa neemt bij Sygic zo’n 2GB opslagruimte in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.