Stemadvies: politieke voorkeur bepalen met je iPhone

Stemadvies is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je aan de hand van 15 vragen kunt kijken welke politieke partij het best bij jou past.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

stemadviesIn aanloop naar de verkiezingen zijn er veel mensen die (zoals vanavond) naar politieke debatten kijken of op internet de Stemwijzer invullen. Dat kan nu ook op je iPhone. Sixpack Mobile Applications heeft de applicatie Stemadvies uitgebracht. Met de Stemadvies-applicatie kom je aan de hand van meerkeuzevragen erachter welke politieke partij het best bij je past. Daarnaast bevat de app informatie over de politieke partijen en een Twitter-functie om je vrienden te laten weten op welke partij de keuze is gevallen. De app was al beschikbaar voor Android en nu dus ook op de iPhone.


Je beantwoordt vijftien meerkeuze vragen, waarbij je eventueel per vraag kunt aangeven of dit onderwerp voor jou van extra belang is. Na het doorlopen van de test krijg je een persoonlijk stemadvies met de top drie partijen die het beste bij jou passen. De applicatie is gratis te downloaden en is voorlopig de enige applicatie op dit gebied. De vragen zijn zeer actueel en zijn ontstaan door het bestuderen van de partijprogramma’s. Boudewijn Verkerk, directeur van Sixpack:

We hebben de afgelopen maanden alle (concept) partijprogramma´s doorgeworsteld en uitlatingen van de politici op de voet gevolgd. Zo zijn bijvoorbeeld afgelopen weken nog een aantal aanpassingen doorgevoerd als gevolg van wijzigingen in de partij programma’s.

Downloaden: Stemadvies 2010 (gratis)

stemadvies 2010

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.