StarTracker HD: sterren kijken met tijdelijk gratis iPad-app

De iPad-app StarTracker laat je naar de sterrenhemel kijken met behulp van Augmented Reality. Je kunt de app tijdelijk gratis downloaden.

StarTrackerBenieuwd naar de sterrenhemel die boven je hangt? De tijdelijk gratis app StarTracker HD laat je planeten, sterrenbeelden en bekende sterren bekijken door enkel je iPad naar boven te richten. De app maakt gebruik van de bewegingssensoren en gps-locatie van je iPad om te bepalen wat er precies in de lucht te zien is. Hierdoor kun je hem ook gebruiken op een klaarlichte dag, als de sterren normaal gesproken niet te bekijken. Deze sensoren zitten echter niet allemaal in de iPad 1, waardoor je minstens een iPad 2 nodig hebt.

Heel wat iPad-bezitters zal het idee achter StarTracker HD bekend voorkomen. De app lijkt erg op Star Walk, dat al een flinke tijd in de App Store beschikbaar is. Star Walk kost op het moment echter €2,69, terwijl je voor StarTracker op het moment niks hoeft te betalen.

Het is nog niet duidelijk hoe lang StarTracker gratis zal zijn. Wij raden je aan om goed in de App Store te kijken naar de getoonde prijs, voordat je op de downloadknop drukt.

Downloaden: StarTracker HD (gratis, normaal €3,59, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2013, 10:45
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.