Tiny Review wordt Tiny Post: zeg het met woorden op een foto

De fotopoëzie-app Tiny Review is totaal vernieuwd en heet voortaan Tiny Post. Je voorziet foto's van maximaal drie regels tekst in een nieuwe, strakke interface van de app waarin alle functies keurig gescheiden zijn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tiny Review header voorbeeld ankeiler iPhone iPod touchTiny Review, een applicatie waarin je maximaal drie regels tekst op een foto zet als een vorm van poëzie of recensie, is vanaf de grond af aan opnieuw opgebouwd. Hand in hand met de grote update gaat een naamswijziging naar Tiny Post. De app heeft een nieuw, strak uiterlijk gekregen en bevat een Tiny Fame: een verzamelplek voor de beste Tiny Posts die op het netwerk zijn gezet. Het is eindelijk ook mogelijk om op elk bericht te reageren.


Tiny Post nieuwe interface‘Verander een foto in een verhaal’ luidt het motto van Tiny Post en dat zoeken van verhalen wordt een stuk makkelijker in de vernieuwde app. Dat komt omdat berichten voortaan voorzien kunnen worden van beschrijvende hashtags zoals grappig, inspirerend en poëtisch. Aansluitend kan je ook nog andere personen taggen op een bericht. Zo zijn er heel wat meer aanknopingspunten om je tekstfoto vindbaar te maken voor vrienden en andere gebruikers. Het idee van beschreven foto’s in de buurt vinden is echter uit de app verwijderd.

Behalve inhoudelijk is ook het ontwerp van het voormalige Tiny Review flink op de schop gegaan. ‘Tiny’ is een omschrijving die past bij dat ontwerp. Het scherm is volledig ingeruimd voor het presenteren van de huidige selectie foto’s in beeld en voert niet langer een navigatiebalk permanent in beeld. Met de menuknop linksboven kom je terecht in het menu en heb je direct toegang tot populaire tekstfoto’s, de Tiny Fame, een selectie van hashtags het overzicht van mensen dat je volgt in de app.

Tiny Post tekst toevoegenEr is een apart menu onder een knop rechtsboven dat je toegang geeft tot de sociale functies. Je kan er vrienden toevoegen via Facebook of Twitter en ziet er de laatste ontwikkelingen op jouw foto’s en reacties op een rij. Over sociaal gesproken: foto’s kunnen gedeeld worden op Twitter, Facebook en Tumblr. Binnenkort wordt ook Pinterest als uitlaatklep toegevoegd.

De makeover zorgt ervoor dat Tiny Post zich laat bedienen met een Path-achtig gemak. Dat een nieuw bericht toevoegen nu vanuit elk scherm kan met de rode knop linksonder in de hoek, doet dat ook beslist geen schade aan. Tiny Review was al leuk, maar het is gebruiksvriendelijker, sneller, mooier en daardoor beter geworden.

Downloaden: Tiny Post (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.