Spreek op: bijzondere iPhone-videoclip tegen steekwapens

Spreek Op is een iPhone-app die de campagne tegen steekwapens verstevigt voor jongeren. In de bijzondere applicatie kan je 360 graden rondkijken in een videoclip van rappers Sticks en Rico.

Spreek Op 360 graden videoclip iPhoneVanaf 1 mei wordt het per wet verboden steekwapens bij je te hebben in Nederland, om wat voor een wapen het ook gaat. Ontwikkelaar yellowBird zet de overheidscampagne kracht bij met een wel heel bijzondere iPhone-app. Onder het motto ‘Ruil je steekwapen in tegen een spreekwapen’ kun je in de applicatie zelf in 360 Graden rondkijken in een videoclip. Afhankelijk van waar je kijkt, zie je elke keer dat de video afspeelt, nieuwe dingen gebeuren.

De videoclip waarin wordt gerapt over steekwapens speelt zich af in een kerk die is omgebouwd tot skatebaan. Rappers Sticks en Rico, bekend van de formatie Opgezwolle, rappen naast je terwijl je de kerk doorloopt. Ondertussen gebeurt er van alles. Jongeren houden steekwoorden omhoog om de tekst te benadrukken, achter je maakt een breakdancer zijn bewegingen en vanaf een schans springt een crossfiets over je heen.

Je kan rondkijken met kantelbewegingen van de iPhone of iPod touch of met vegen over het scherm. De app biedt verder niks anders dan de videoclip. Wil je zelf filmen in 360 Graden? Dat kan bijvoorbeeld met de iPhone-accessoires GoPano Micro of Dot.

Downloaden: Spreek op! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2012, 8:28
Categorie Amusement
Onderwerp campagne

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.