Bout: foto’s maken voor een wedstrijdje

Bout is een nieuwe iPhone-app waarmee je foto's kan maken tegen andere vrienden. Je maakt wedstrijden met een opdracht aan en gáán!

Bout wedstrijd op iPhone foto'sNog niet genoeg redenen om foto’s te maken met de iPhone? Mooi! De nieuwe iPhone-app Bout houdt fotowedstrijden. Als gebruiker kan je deelnemen aan internationale wedstijden van een fotoopdracht die Bout geeft. ‘Waarom je dieet morgen start’, ‘Waarom je nog steeds single bent’ en ‘De laatste film die je keek’ zijn drietal Engelstalige recente uitdagingen waarop je ook de inzendingen van andere gebruikers beoordeelt met een omhoog of omlaag gestoken duim. Daarnaast kan je ook wedstrijden voor vrienden houden.

In Bout – een beetje ongelukkige naam in Nederland wel – nodig je vrienden uit met Facebook. Je hebt het sociale netwerk ook nodig om überhaupt mee te mogen doen met de foto-app, dus je vrienden ermee uitnodigen zal daarna niet meer zo’n kwestie zijn. Een wedstrijd aanmaken doe je met de Start-knop. Je kan hem uitschrijven voor al je vrienden die de app ook hebben, maar kan je ook richten op een zelf samengestelde groep. Hoe dan ook krijgen je deelnemers een bepaalde tijd om met hun inzending te komen. En ook hier bepaalt het aantal groene duimpjes de winnaar. In de app kan je vanzelfsprekend ook zoeken op uitdagingen van vrienden.

Met deelname aan fotowedstrijden en gewonnen wedstrijden, spaar je punten. Met de geinige slagzin ‘A picture is worth a 1000 points’, probeert Bout spelers fanatiek te krijgen in het meedoen aan wedstrijden en sparen van punten. Je kan ze er ook bij kopen, als je het zo wilt spelen. Maar wat je ermee doet, kunnen wij niet ontdekken in de app. We zien in ieder geval geen functie om kleurenfilters op foto’s te leggen, dus dat zal het niet zijn.

Bout fotowedstrijd blij gezicht Bout wereldwijde wedstrijd op iPhone

Het grootste obstakel van Bout is dat je vrienden moet overtuigen om mee te doen met de app. De internationale uitdagingen zijn humoristisch van thema en omdat de app nog niet echt bekend is bij het grote publiek, heb je ook nog wel een aardige kans een wedstrijd te winnen. Maar het is natuurlijk leuker tegen vrienden – en hebben die zin in nog een volgende foto-app?

Downloaden: Bout (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 20:58
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.