Smule brengt MadPad-app uit om eigen soundboard te maken

Smule heeft een nieuwe iPad-app MadPad, waarmee je je leven als soundboard kunt vastleggen. Bij elk geluidje dat je opneemt wordt meteen een foto gemaakt. MadPad is een app om zelf creatief mee bezig te gaan.

smule-ipadSmule heeft al een aantal apps uitgebracht die meteen een succes waren. Ocarina is de meest bekende: hiermee kun je muziek maken door te blazen in de microfoon van de iPhone. Voor de iPad brachten ze Magic Piano en Magic Fiddle uit. Nu hebben ze weer een nieuw app: MadPad. Deze is beschikbaar voor iPhone en Ipad en is bedoeld om een eigen soundboard te maken. Je kunt daarbij allerlei geluiden opnemen, zoals een voorbij rijdende politieauto, een dichtslaande deur of tappen op je bureau. Tegelijk neemt de app beelden op van je camera, terwijl je een geluid opneemt.


smule-ipad-muziekBij het dichtslaan van een autodeur zie je meteen een foto van de auto en druk je op de claxon, dan zie je een hand die op de claxonknop drukt. Smule heeft zelf een filmpje gemaakt op basis van een Honda Accord uit 1991. Als je onderstaand filmpje bekijkt, wordt de bedoeling van de app je meteen duidelijk. Het soundboard wordt een rooster met foto’s die gemaakt zijn, terwijl je het geluid opnam. Daardoor is het makkelijker om de foto meteen met een bepaald geluid te associëren. Dit is een app om komend weekend eens mee te gaan experimenteren. De iPhone-versie kost 79 cent, voor de iPad-versie moet je €2,39 neertellen.

Downloaden: MadPad voor iPad (€2,39)
Ook verkrijgbaar: MadPad voor iPhone (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 september 2011 om 12:12
Categorie
Muziek
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.