SMS Park: eenvoudig parkeren en bustickets regelen in België

De iPhone-app SMS Park helpt je eenvoudig te parkeren bij 7000 parkeermeters van SMS Park in 30 steden in België. Met de applicatie kan je eveneens bustickets voor De Lijn kopen.

SMS Park parkeren in BelgiëIn navolging van Nederland, is er inmiddels ook in België een aardige verscheidenheid aan applicaties die sms-parkeren bij parkeerautomaten eenvoudiger moet maken. SMS Park is de nieuwste app in zijn soort en ondersteunt volgens ontwikkelaar Canguru Belgium 7000 parkeermeters in alle dertig steden waar de automaten voorhanden zijn. Bij aankomst van een parkeerplaats en het openen van de app, scant SMS Park je positie en wordt je automatisch verbonden aan de parkeermeter.


Als de app twijfelt wat de dichtstbijzijnde meter is, dan kun je handmatig een keuze maken in de applicatie. Je hoeft dan alleen nog maar op start en stop te drukken. De betaalgegevens worden verrekend met je account dat je op de website van de dienst al hebt aangemaakt.

SMS Park parkeermeter iPhone iPod touchMocht je vergeten zijn om op stop te drukken, dan biedt de applicatie een functie waarmee je op basis van je veranderende locatie gewaarschuwd wordt om alsnog op stop te drukken. Evenwel kan je zelf een de frequentie van de waarschuwing bepalen zodat je het niet vergeet. Om te voorkomen dat je te laat vertrekt en een boete riskeert, krijg je een pushbericht dat je eraan herinnert op tijd te vertrekken.

De applicatie heeft nog een bijzondere functie ten opzichte van andere applicaties in zijn soort, zoals SMS 4411 QR Parkeren en SMS-Parkeren. Dat is integratie met de vervoersdienst De Lijn. Via hetzelfde systeem als de parkeermeter, kan je een in de app een ticket voor een bus van De Lijn kopen. Je geeft aan welk soort ticket je wilt en de reistijd begint meteen te lopen.

Downloaden: SMS Park (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.