Slack: zakelijk sociaal netwerk van Flickr-medeoprichter

Slack is een zakelijk sociaal netwerk voor iOS, Android en desktop-computers, gemaakt door Flickr-medeoprichter Stewart Butterfield.

SlackSlack is het nieuwste zakelijke sociale netwerk in de App Store dat een alternatief wil bieden voor diensten zoals Yammer en HipChat. De namen achter de dienst alleen al maken Slack vrij interessant: dit sociale netwerk is namelijk gebouwd door Tiny Speck, het bedrijf van Flickr-medeoprichter Stewart Butterfield. Slack kan worden gebruikt op verschillende platformen, maar je bedrijf moet eerst wel toegang hebben tot het sociale netwerk. Op het moment bevindt Slack zich in een beperkte testfase.

Slack wil in eerste instantie een plek bieden om binnen je bedrijf berichten te versturen en bestanden te delen. Hashtags die je gebruikt om iets in de werkgroep te gooien veranderen in categorieën waardoor je vanuit de een overzicht kunt navigeren, zodat je makkelijker vindt waar je naar op zoek bent. Tiny Speck zegt bovendien dat er achter de app een krachtige zoekmachine draait, waardoor je snel eerder gedeelde dingen terug kunt vinden.

Je kunt Slack downloaden in de App Store, maar het zakelijke netwerk probeert ook op zoveel mogelijk andere platformen beschikbaar te zijn. Er zijn daarom ook apps voor Android en desktop beschikbaar. De zoekmachine en berichten die je hebt uitgewisseld synchroniseren tussen alle apps die je voor Slack draait.

Je kunt een e-mailadres en berdrijfsnaam achterlaten op de officiële website van Slack. Je krijgt dan bericht zodra jouw bedrijf van de dienst gebruik mag maken. Tiny Speck wil op deze manier langzaam uitbouwen. Tijdens de interne testfase maakten 45 bedrijven gebruik van Slack, waaronder de makers van muziekdienst Rdio.

Downloaden: Slack (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 11:47
Categorie Productiviteit
Onderwerp flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.