Skype voor iPad kortstondig in de App Store verschenen

Skype voor iPad verscheen vannacht korte tijd in de App Store. Met de app kun je chatten, bellen en videobellen, zowel via Wi-Fi als 3G. Skype trok de app echter weer snel terug.

Vannacht was Skype voor de iPad korte tijd verkrijgbaar in de App Store. De app verscheen vannacht als eerste in de App Store van Nieuw-Zeeland en dook daarna op in andere App Stores wereldwijd, maar verdween enige tijd later weer. Het bedrijf gaf als verklaring, dat de app voortijdig was uitgebracht en bewust weer is teruggetrokken. Mensen die de app in handen hebben gekregen en een iPad 2 hebben, kunnen de app gebruiken om te videobellen.

Skype voor iPad is gratis en geeft je de mogelijkheid om te bellen en chatten met mensen wereldwijd. Doe je dat via een Wi-Fi-verbinding met iemand die ook Skype-gebruiker is, dan zijn de gesprekken gratis. De app werkt overigens ook via een 3G-verbinding, maar dan kunnen er (via je provider) eventueel datakosten aan vastzitten als je buiten je bundel bent.

Videobellen in twee richtingen werkt alleen wanneer je een iPad 2 hebt, vanwege de vereiste camera. Heb je een eerste generatie iPad, dan kun je wel de videobeelden van de andere partij ontvangen. Verder is het zo dat je minimaal iOS 4.0 nodig hebt om te kunnen videobellen. Afgelopen juni lekten er al beelden van Skype voor de iPad, waarna het bedrijf bevestigde dat de app eraan zat te komen. Skype bevestigde toen ook dat de functionaliteit vergelijkbaar zou zijn met de al langer bestaande iPhone-app. Skype is tegenwoordig eigendom van Microsoft, dat er afgelopen mei 8,5 miljard dollar voor neertelde.

De lancering van Skype voor iPad verloopt tot nu toe nogal knullig: eerst lekte er een supportartikel op de website, daarna drukte iemand iets te vroeg op de knop bij het publiceren van een YouTube-video en nu is de lancering van de app per ongeluk ook iets te vroeg gedaan. Je zou bijna denken dat er opzet in het spel is en dat Skype op deze wijze aandacht wil trekken.

Downloaden (zodra weer verkrijgbaar): Skype (gratis)

Tipgever: @RoRoNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 8:52
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.