Apple maakt iWork iOS-apps geschikt voor iCloud-sychronisatie

Apple heeft nieuwe versies van iWork-apps voor iOS uitgebracht. De speciale betaversies van Pages, Numbers en Keynote maken gebruik van iCloud voor het synchroniseren van documenten.

ios iworkNadat eerder vannacht het domein iCloud.com beta voor ontwikkelaars openging, is er ook een update verschenen voor iWork. Je zult de losse apps Pages, Keynote en Numbers echter wel handmatig op je iPhone of iPad moeten installeren, want de update is nog niet verkrijgbaar via de App Store. In een instructie voor ontwikkelaars legt Apple uit, dat je iWork for iOS beta naar je desktop moet kopiëren. Daarna sleep je de apps Pages, Numbers en Keynote naar je iTunes-bibliotheek, waarna je ze synchroniseert met je toestel. Als je daarna één van de apps opstart en ‘Use iCloud’ kiest, kun je er gebruik van maken.

Met gebruikmaken bedoelen we: je kunt beginnen met het schrijven van een nieuw document op je iPhone of iPad, waarna je het document ook op je andere apparaten te zien krijgt. Het document is ook te bekijken via de webinterface. De iWork-collectie maakt gebruik van Apple’s nieuwe Documents in the Cloud-functie, die op de WWDC-ontwikkelaarsconferentie werd aangekondigd. Ben je geen ontwikkelaar? Dan zul je tot komende herfst moeten wachten, als iCloud officieel wordt opengezet voor het grote publiek.

Naast deze iWork-apps is er ook een nieuwe versie van iPhoto voor de Mac verschenen. Die maakt gebruik van de Photostream-dienst die ook deel uitmaakt van iCloud. Je kunt ermee zorgen dat je meest recent gemaakte foto’s op al je iOS- en Mac-apparaten beschikbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2011, 1:41
Categorie Productiviteit
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, office, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.