Simplify Media stopt met streaming muziek- en fotodienst voor iPhone

Simplify Media stopt met de streaming iPhone-applicaties die ze aanbieden (voor muziek en foto's). Bestaande gebruikers kunnen nog zo'n 3 maanden doorgaan, nieuwe accounts kunnen niet meer gemaakt worden.

spotifyHet was zo’n mooie oplossing: Simplify Media had een iPhone-applicatie ontwikkeld waarmee je muziek vanuit je iTunes-bibliotheek op je pc rechtstreeks naar je iPhone kon streamen. Maar ze stoppen ermee. Je kunt de iPhone-applicatie niet langer in de App Store vinden en het aanmaken van nieuwe accounts zal ook worden stopgezet. Bestaande Simplify-gebruikers kunnen echter gewoon doorgaan. De bestaande service zal nog tenminste drie maanden in de lucht blijven. Hopelijk hebben de ontwikkelaars rond die tijd hun toekomstplannen aangekondigd.


Ze zijn van plan een nieuwe richting in te slaan, maar wát dat precies is laten ze nog niet weten. Wel hopen ze binnenkort hun technologie opnieuw te kunnen lanceren. De software van Simplify Media was al beschikbaar voordat de App Store werd gelanceerd. Je moest de applicatie aanvankelijk via een jailbreak installeren. Dat bleek echter geen drempel voor de toenmalige gebruikers: binnen korte tijd was de applicatie al 100.000 keer geïnstalleerd. Later kwam er ook een native versie in de App Store beschikbaar. Later kwam er ook een applicatie beschikbaar waarmee je foto’s kon streamen vanaf de desktop naar de iPhone.

Misschien komt Simplify Media nog terug, of kunnen we binnenkort een streaming muziekdienst van Apple verwachten. Tot die tijd zijn er niet zoveel alternatieven: GrooveShark lijkt misschien een alternatief (jailbreak vereist vanwege afwijzing door Apple), net als Spotify en Rhapsody, maar die streamen de muziek vanaf internet en niet vanaf je desktop. Cruciaal verschil.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2010 om 21:15
Categorie
Muziek

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.