Brightkite wil Foursquare en Gowalla bundelen in universele applicatie Check.in

Brightkite werkt aan een universele incheck-applicatie voor iPhone en Android. Met Brightkit Check.in zou je bij Brightkit, Foursquare en Gowalla kunnen inloggen, maar er zitten nog wat beren op de weg...

checkin brightkiteIedereen kent inmiddels wel de incheckdiensten Gowalla en Foursquare. Als je eenmaal bent begonnen en fanatiek ermee bezig gaat, blijkt al snel dat de incheckwereld nogal verscheurd is: de ene persoon gebruikt Gowalla, de andere Foursquare. Wil je aan meerdere diensten meedoen, dan sta je zeker vijf minuten met je iPhone te prutsen, voordat je eindelijk bij de supermarkt, een restaurant of een café naar binnen kunt. Het zou handiger zijn als er een universele incheckapplicatie komt, waarmee Gowalla, Foursquare, Yelp, Brightkite en andere diensten gebundeld zijn. Die komt er ook: Brightkite is bezig met de applicatie Check.in.

Check.in trok de aandacht op de South By South West-conferentie in Austin (SXSW) maar werd daar nog niet officieel aangekondigd. De applicatie wordt geschikt voor iPhone en Android-toestellen en gaat in ieder geval Brightkite, Foursquare en Gowalla ondersteunen, zoals op de afbeelding te zien is. Er is echter wel een probleem, want Gowalla stelt alleen een beperkte API beschikbaar aan externe ontwikkelaars. Je kunt de locaties wel raadplegen, maar niet updaten vanuit andere apps. Ze zijn dat ook niet van plan. Gowalla zegt: “We currently do not allow write access to our API. For now we’re excited to see creative use of the read API while we continue to polish our own native clients.”

Check.in staat nog voor een andere uitdaging: de incheckdiensten hebben allerlei extra’s toegevoegd, zoals het uploaden van foto’s, het insturen van tips en het geven van commentaar op incheck-acties van anderen. Brightkite wil geen commentaar geven en het is ook nog onduidelijk of ze de dienst op SXSW officieel gaan aankondigen (het festival duurt nog een paar dagen). De kans is echter groot dat Gowalla niet van de partij is, waardoor de applicatie een deel van z’n nut verliest.

foursquareNet als bij Twitter zullen er genoeg mensen zijn die het nut van incheckdiensten niet inzien. Daarom een praktisch voorbeeld: je gaat in je eentje naar een concert, bijvoorbeeld in Paradiso. Je hebt geen idee of er mensen zullen zijn die je al kent (en een sms’je sturen naar 50 vrienden en kennissen komt ook wat wanhopig over). Door in te checken zie je meteen of vrienden zich ook hebben aangemeld op dezelfde locatie (en hoeveel minuten geleden ze dat hebben gedaan). Vanuit de app stuur je een berichtje. Je hoeft geen eenzame avond aan de bar door te brengen, maar kunt afspreken met mensen die je al kent en die ook van dezelfde band houden. Maar je kunt het ook gewoon gebruiken om op te scheppen. Hiernaast kun je de Foursquare-badges zien die ik in de loop van de tijd heb verzameld (de Jobs-badge, te verdienen bij 3 checkins bij de Apple Store, heb ik wat verschoven omdat ‘ie buiten beeld stond).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2010, 15:19
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.