Circles-game voor iOS steunt Alzheimer-onderzoek

Circles is een nieuwe game van Built by Snowman, waarvan een percentage naar Alzheimer-onderzoek gaat. Je kunt Circles alleen of als multiplayer spelen tegen vrienden.

circles-iphone-appDe game Circles laat zien dat vermaak en een goed doel prima te combineren valt, zonder dat er meteen een belerende boodschap aan vast hoeft te zitten. Circles is een nieuwe game van Built by Snowman, die we eerder zagen langskomen als makers van de locatiegebonden app Checkmark. De multiplayer-game toont zes gekleurde cirkels waarop je moet tikken om ze te activeren. Je moet ze in de juiste volgorde aantikken om een cyclus te volbrengen. Een percentage van de aankoopprijs doneert de ontwikkelaar aan onderzoek naar Alzheimer. In de single player-versie zitten 120 levels die steeds moeilijker worden. Heb je voldoende geoefend, dan kun je de strijd met anderen aangaan. Je speelt asynchroon, dus de andere persoon hoeft niet realtime aanwezig te zijn terwijl jij speelt.

Je kunt rustig wachten op het volgende rondje, tot je weer aan de beurt bent. De makers hebben gekozen voor een overzichtelijk uiterlijk met kleuren en weinig details, maar met veel aandacht voor animaties en geluid.

Circles is eigenlijk een geheugengame zoals Simon Says, maar in een moderne variant met multiplayer en wapens zoals de Twirl (waarbij de cirkels roteren, waardoor je tegenstander in verwarring raakt) of Blackout (waarbij de cirkels grijs worden en daardoor moeilijker te onderscheiden zijn). Met in-app aankopen krijg je meer wapens in bezit. De wapens zorgen voor meer variatie in de game. De game heeft integratie met Apple’s Game Center om je te koppelen aan tegenstanders.

Downloaden: Circles Memory Game (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2013, 18:43
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.