Scribblenauts Remix verschenen voor de iPhone

Scribblenauts Remix is een heruitgave van de originele twee DS-spellen, met veertig van de originele levels en tien nieuwe. Door woorden op te schrijven roep je objecten de spelwereld in.

ScribblenautsScribblenauts werd in 2009 geprezen door de internationale gamepers voor zijn unieke, creatieve spelmechanieken. Spelers werden in een level geplaatst, waar ze bepaalde problemen oplossen. Dit doen ze door de namen van bepaalde objecten op te schrijven, die vervolgens in het level verschijnen. Zit er een kat in de boom, dan hoef je alleen ‘trap’ te typen zodat je de boom in kunt klimmen. Het spel is nu, twee jaar na dato, ook uitgekomen op de iPhone en iPad.

In de iPhone-versie van het spel vind je in totaal vijftig levels: veertig van de meest populaire levels uit het DS-spel en zijn opvolger Super Scribblenauts en tien speciaal ontworpen voor de iPhone. Hiermee is het spel slechts een vierde van het origineel qua omvang: daarin waren er 220 levels te spelen. Creatievelingen kunnen ook aan de slag met Playground-modus, waarin je vrij bent om zoveel objecten op te roepen als je wil.

Wat betreft de besturing van het spel is er weinig veranderd sinds de Nintendo DS-versie. Waar je in het origineel de stylus gebruikte om aan te wijzen waar hoofdpersonage Maxwell heen moet, doe je dit nu met je vinger. Door twee vingers tegelijkertijd te gebruiken beweeg je de camera. Wil je een object de wereld inroepen, dan hoef je enkel de naam te typen nadat je op een knop rechtsbovenin drukt. Visueel heeft het spel een flinke boost gekregen. De pixelachtige stijl van het origineel is vervangen door gladde, cel shaded graphics.

Scribblenauts is een universele app die ook van iCloud gebruikt maakt. Dit zorgt ervoor dat een opgeslagen spelbestand op de iPhone automatisch naar je iPad wordt gestuurd.

Downloaden: Scribblenauts Remix (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 13:10
Categorie Games
Onderwerp scribblenauts remix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.