Schreeuwen om cultuur op je iPhone

Schreeuw Om Cultuur is een actie van de VPRO om aandacht te vragen voor de bezuinigingen op cultuur. Via de app Film It Yourself kun je vastleggen wat je meemaakt tijdens een event.

nederland schreeuwt om cultuurCultuur komt in het gedrang? De VPRO roept gebruikers van de iPhone 3GS en iPhone 4 op om morgen de ‘Schreeuw Om Cultuur’ vast te leggen. Je kunt jouw eigen schreeuw vastleggen met een iPhone-app, waarna van de vele grote, kleine, korte en lange bijdrages één grote schreeuw zal worden gemaakt. Op je iPhone moet je de app Film It Yourself installeren. Dit is een applicatie van de VPRO waarmee je bij evenementen kunt filmen en de beelden automatisch ziet samenkomen.


FIY neemt daarbij het geluid op in een goede kwaliteit, om het aan jouw beelden toe te voegen. In Film It Yourself zie je een lijst van evenementen waarbij het filmen legaal is toegestaan. Je ziet daarna de beelden van jezelf en andere filmers terug op de FIY-website.

film it yourselfBij de actie ‘Schreeuw Om Cultuur’ kun je gewoon thuisblijven om mee te doen. Je neemt een schreeuw op, om duidelijk te maken dat cultuur nodig is. Neem zaterdag jouw schreeuw op cultuur op, zorg dat deze niet langer dan één minuut duurt en upload het filmpje. De VPRO zal daarna alle schreeuwen bundelen. Heb je geen iPhone 3GS of 4, dan kun je meedoen door de actie bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld via Twitter, Facebook of e-mail. Dat alleen bezitters van een paar iPhones kunnen meedoen is natuurlijk een beetje jammer, maar de intentie is goed.

Meer informatie over de actie vind je op Film It Yourself.

Downloaden: Film It Yourself (gratis)
Tipgever: Diederik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.