Sanoma brengt nieuws-app Ooggetuige te vroeg uit op iPad

De iPad-applicatie Ooggetuige van de grote Nederlandse uitgever Sanoma is te vroeg uitgekomen. De website en de dienst zijn nog helemaal niet gereed op het moment dat de app verschijnt.

Ooggetuige voor de iPad nieuws in beeldVermoedelijk was de grote Nederlandse uitgeverij Sanoma verrast met het verschijnen van haar nieuwe nieuwsapp Ooggetuige in de App Store gisteren. De applicatie die actualiteiten in beeld wil brengen op de iPad, was nog helemaal niet up-to-date bij de verschijning. De laatste foto dateerde van 2 mei! De website Oog-getuige.nl is ook nog niet in de lucht. We vroegen via drie kanalen binnen Ooggetuige wat er aan de hand was, maar kregen geen repons. Het lijkt erop dat Ooggetuige op de iPad te vroeg is uitgebracht.

Ondanks het uitblijven van respons is de applicatie inmiddels wel geüpdatet met twee actuele nieuwsfoto’s. Daarmee kun je zeggen dat de tweede Nederlandse applicatie die nieuws in beeld brengt, een feit is. Ooggetuige komt precies een week na NRC’s iPad-applicatie In Beeld.

Ooggetuige voor de iPad foto

Ooggetuige presenteert het nieuws in fullscreen foto’s, in een lijst of op een kaart. Als je op een thumbnail klikt, krijg je de foto in beeldvullend formaat te zien, begeleid door een Nederlandstalig onderschrift. Er is ook een slideshow-functie om het fotonieuws gepresenteerd te krijgen zonder dat je zelf iets doet. Foto’s kunnen vloeiend ingezoomd worden met de bekende pinch-beweging en met een tik op het beeld verdwijnen de menubalken van het scherm. Helaas blijft de statusbalk van de iPad altijd in beeld. Je kan dus geen mooie screenshots maken om die bijvoorbeeld als achtergrond van je iPad te gebruiken. Bovendien slaat de slideshow de nieuwste foto over. Daar moet nog aan gesleuteld worden.

De applicatie kost 79 eurocent en daarmee is Ooggetuige 79 eurocent duurder dan het eerder besproken NRC In Beeld. Wel is Ooggetuige een universele app. Hij werkt dus op de iPad en iPhone. Toch is het raar dat een betaalde applicatie van een grote organisatie als Sanoma de zaken niet helemaal op orde heeft. Omdat de bijbehorende website en de ondersteuning voorlopig uitblijven, kunnen we de applicatie helaas nog niet aanraden.

Downloaden: Ooggetuige (€0,79)

Ooggetuige voor de iPad kaart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 12:18
Categorieën Kiosk, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.