RTL Nieuws vernieuwt iPhone-app totaal

RTL Nieuws heeft haar iPhone-app totaal vernieuwd. Het is nu een Nieuwswall: een soort Facebook-feed met het laatste nieuws.

RTL Nieuws iPhone vernieuwdDe vorige applicatie van RTL Nieuws verscheen pas halverwege december vorig jaar. We roemden hem om zijn grote hoeveelheid content, strakke uiterlijk en werking. Maar dat heeft de zender er niet van weerhouden het nu compleet anders aan te pakken. De iPhone-app van RTL Nieuws mobile is totaal opnieuw ontworpen, en de update valt gelijk met bijgewerkte versies op de iPad, Android en een vernieuwde website. Het toverwoord is ‘Nieuwswall’.

Nieuwswall

RTL Nieuws mobile versie 2.0 ziet op de iPhone af van de standaard gedachte dat nieuws vooral gecategoriseerd moet zijn. In plaats van steeds rubrieken te presenteren met daaronder de laatste of belangrijkste berichten, is de applicatie een soort Facebook-wall voor nieuws geworden. Alle laatste ‘statusupdates’ omtrent actualiteit staan onder elkaar. Nieuw bericht toegevoegd aan het dossier over de Fyra? Je vindt het tussen een Twitterbericht over een verovering van het Syrische leger en remproblemen van de Toyota Prius. Waaronder weer een bericht met binnenlands nieuws staat. De achterliggende gedachte van RTL is helder:

Nieuws is nooit af. Gedurende de dag ontwikkelt een nieuwsverhaal zich. Er komen feiten bij, reacties komen los en we ontvangen nieuwe beelden. Het nieuws gaat 24 uur per dag door. Daarom hebben we besloten onze site en apps aan te passen en het RTL Nieuws op een andere manier aan te bieden: we wachten niet meer tot een verhaal ‘af’ is, maar houden je tussendoor al op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze ‘Nieuwswall’.

RTL Nieuws iPhone Nieuwswall RTL Nieuws mobile bericht Fyra

Losse berichten en dossiers

Het Laatste Nieuws – de eerste optie in het schuifmenu links – en Top Nieuws even daaronder zijn de belangrijkste verzamelbakken van de app. Met de eerste lees je steeds de laatste berichten over een onderwerp, bij Top Nieuws zie je de dossiers van actuele onderwerpen onder elkaar. Daar druk je bijvoorbeeld op ‘Prognose Rabobank woningmarkt’ en kom je niet zozeer in één nieuwsbericht terecht, maar in een onderwerp waar allemaal verschillende berichten zijn aan gehangen. ‘Crisis woningmarkt: wie wordt het hardst geraakt?’, ‘Huizenprijzen dalen niet meer zo hard’ en ‘Rabobank: Bodem woningmarkt is in zicht’ zijn berichten die je er onder elkaar kan lezen met elk soms een eigen video, foto, deelfunctie en reactieveld. En advertentie.

Elk bericht is duidelijk gescheiden met grote tussenkop en grijze randen langs de berichten. De berichten zelf zijn wit en drijven er op. Het is een duidelijkere aanpak dan de doorgestarte krant DNP, die óók meerdere verhalen over hetzelfde onderwerp op één lange pagina presenteert – maar daar staat alles in één artikel waar je lang doorheen moet scrollen. Hier heb je meer het gevoel dat je even snel het nieuwtje dat je het interessantst vindt eruit pikt. De interface vergt even gewenning, maar hij is daarna overzichtelijk, bedient soepel en is erg snel.

RTL Nieuws mobile hoofdmenu RTL Nieuws video's bekijken

Content

Qua content is er nog altijd niet beknibbeld op RTL Nieuws. RTL Boulevard, RTL Z, Sport, Editie NL, Slideshow, Live, TV & Video, Columns, Weer (in samenwerking met Buienradar), Verkeer en een instuurmogelijkheid zijn allemaal vertegenwoordigd in het schuifmenu. In de instellingen (de)activeer je pushberichten voor nieuws en verander je de lettergrootte. Kleine minpunten momenteel: het nieuws van RTL Z dubbelt momenteel wat met dat van RTL Nieuws en Uitzendingen zijn in de applicatie nog niet te zien. Maar dat moet welhaast snel goed komen, als je ziet hoe snel de vorige fraaie RTL Nieuws-app in de volgende is veranderd.

Downloaden: RTL Nieuws (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 10:02
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.