Rockify: muziekdatabase voor artiesten

De iPhone-app Rockify laat muzikanten makkelijk bijhouden wat ze moeten weten over bepaalde nummers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Rockify iconMet de Nederlandse iPhone-app Rockify kun je alle nummers die je tijdens een optreden of repetitie moet spelen, makkelijk bijhouden. Van elk nummer kun je in de app de artiest, tracknaam, toonsoort, een YouTube-link naar het nummer en algemene notities toevoegen. Hierdoor heb je alle informatie bij de hand die van komt tijdens een repetitie. Door toegevoegde nummers in een setlist te plaatsen, kun je later zien wat je bij een optreden precies moet spelen.

RockifyHeb je een track toegevoegd aan Rockify, dan is deze met anderen te delen via een deel-knop. Hiermee krijg je niet de gebruikelijke deel-opties die je in iOS krijgt, maar wordt er (na een druk op een tweede optie) automatisch een mail opgesteld voor alle contacten die je aan het aparte ‘Muzikanten’-tabblad hebt toegevoegd. Hierdoor hoef je niet steeds de mailadressen van al je bandleden opnieuw op te zoeken in het adresboek. Je kunt muzikanten ook toewijzen aan aparte bands binnen de app; handig voor wie in meerdere bands speelt.

Rockify kan voor muzikanten vrij handig zijn qua functionaliteit, maar het uiterlijk van de app laat te wensen over. Deze bestaat uit een donkere achtergrond met onderaan een rij tabbladen en bovenin een donkerpaarse balk. Nagenoeg ieder invulveld is vormgegeven als simpel zwart vak, waardoor het soms verwarrend is om de app te navigeren. Bovendien is hij met een prijskaartje van €3,59 vrij duur voor de functies die je terugkrijgt.

Downloaden: Rockify (€4,49, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 14:01
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.