Review: Facix Cubix, schuifspelletje met eigen foto’s

Facix Cubix is een schuifspelletje met kubussen, waarbij je de afbeeldingen van de blokken zelf kunt vervangen door eigen foto's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cubixAls je het schuifspelletje in Aurora Feint kent, is ook meteen in één zin uitgelegd hoe de nieuwe game Facix Cubix gespeeld moet worden. De ontwikkelaar vroeg om eens naar deze game te kijken; had hij dat niet gedaan dat was de game misschien niet eens opgevallen tussen de honderden andere spelletjes van €0,79 die wekelijks in de App Store verschijnen. Gelukkig hebben ze nog wel een grappige extra functie toegevoegd: je kunt de spelstenen voorzien van eigen foto’s. Het spel werkt met vijf verschillend gekleurde stenen, dus je kunt maximaal vijf foto’s van vrienden of andere objecten in het spel gebruiken.

Een klein bezwaarpuntje om mee te beginnen: de naam van het spel. Op het eerste gezicht lijkt het makkelijk, maar als je aan je vrienden moet vertellen welk geweldig spel je nu weer hebt ontdekt sta je toch met de mond vol tanden: Fubix Facix? Fabix Cubix? Maar goed, dat doet niets af aan de kwaliteit van de game. De ontwikkelaar heeft voor speelse achtergrondjes gekozen, met een sneeuwpop, een bos en wat landschapjes. De stenen stapelen zich vanaf de onderkant van het scherm op, waarbij je al kunt zien welke kleur stenen er in de volgende rij aan de beurt is. Zodra de stenen de tekst bovenin het scherm raken (dus niet de bovenrand van het scherm) is het afgelopen.

Hoeveel levels er precies in het spel zitten, zegt de ontwikkelaar niet. Wel dat er binnenkort meer levels en bonuslevels bij komen. Er zijn vier moeilijkheidsgraden: Easy, Medium, Hard en Expert. De levels zien er voor deze moeilijkheidsgraden allemaal hetzelfde uit; alleen de snelheid waarmee de blokken naar de bovenkant van het scherm schuiven, verschilt. In de instellingen kun je aangeven welke blokken je wilt vervangen door een eigen foto. Dat kan een foto uit je camerarol zijn, of een foto die je meteen vanuit de applicatie met de iPhone-camera maakt. Je kunt de moeilijkheidsgraad nog eens extra verhogen door foto’s te gebruiken die er vrijwel hetzelfde uit zien, in plaats van de gevarieerd gekleurde blokjes in de standaardweergave.

Conclusie

Facix Cubix is een leuk spelletje en ook best verslavend, maar het blijft toch een schuifspelletje waarvan er duizend in een dozijn gaan. De mogelijkheid om eigen foto’s op de stenen te plakken maakt het vermakelijk, maar we zouden graag nog iets extra’s zien waardoor dit spelletje er echt bovenuit springt. Desalniettemin voor €0,79 best een aardige aanschaf als je van spelletjes in het genre Bejelewed houdt.

Info: Facix Cubix

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:23
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.