Review: Dollar Origami, vouwen met dollars

Review van DollarOrigami, een applicatie waarmee je allerlei objecten kunt vouwen van een dollarbiljet (of een 5-eurobiljet).
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

dollar origamiBen je creatief? Zo ja, houd je van origami? Dan is er sinds een tijdje een leuke app voor je in de App Store, namelijk DollarOrigami. Dit is niet zomaar vouwen met een stukje papier, maar vouwen met echt geld! Voor deze app heb je een biljet van $1 nodig. Heb je die niet liggen, dan voldoet een biljet van €5 ook prima.
Met DollarOrigami kan je leuke figuurtjes vouwen van een biljet; zo kan je bijvoorbeeld een T-shirt, een ring of een vlinderstrik vouwen. Natuurlijk kan je uit veel meer dingen kiezen. Er is zelfs een apart hoofdstuk Animals! beschikbaar.


Het hoofdmenu is nogal simpel: Search, Courses, Alternatives en Options. Spreekt allemaal voor zich. Bij Courses kunnen de expert-origamivouwers terecht; dit zijn hele moeilijke figuren. Natuurlijk gaat het de eerste aantal keren flink fout bij het ‘proberen te vouwen van het figuur’, waardoor je dollar- of eurobiljet al gauw een vodje wordt. Je biljet wordt al gauw slap, zodat je figuur al gauw uit elkaar dreigt te vallen.

De vouwinstructies komen van verschillende origamivouwers. Daarom is het soms lastig om te begrijpen wat je moet doen, omdat de ene persoon net even anders een lijntje zet dan de ander. Soms denk je: “Ja, die wil ik maken!”, maar dan blijken de instructies nogal ingewikkeld. De eerste twee stappen zijn nog wel te volgen, maar daar houdt het ook mee op. Sommige ontwikkelaars van de vouwpatronen hebben ervoor gekozen om getekende biljetten te gebruiken bij hun uitleg, sommigen hebben weer echte biljetten gefotografeerd.

In de afbeeldingen bij deze review zetten we het dier Armadillo in de spotlight, uit het geavanceerde deel van de applicatie. In Nederland heet dit een gordeldier:

Als je op Dollar Bill Origami – Advanced tikt, dan kan je kiezen uit verschillende figuren. Je kan eenvoudig door de catalogus bladeren door op het symbooltje rechtsonder te drukken. Als je terug wilt naar het vorige patroon, dan druk je eenvoudig op het symbooltje linksonder. Eenvoudig dus. Ook zie je op het scherm een klokje aflopen, beginnend bij 0:44 seconden. Je kan op de pauzeknop drukken als je even een keuze wilt maken. Als de tijd voorbij is, dan gaat de applicatie automatisch naar het volgende figuur.

Als je eindelijk je figuur hebt gekozen, druk je op de ronde i-knop, of je tikt simpelweg eenmaal op het scherm. Als deze figuur niet bevalt, kan je via het kruisje rechtsboven terug naar het hoofdmenu. Als je liever een randomfiguur hebt, dan kan je de iPhone of iPod touch schudden, of je drukt op de knop Shake or Press for Random staat, onder het kopje Alternatives.

Conclusie

De applicatie is een beetje aan de magere kant; ze hadden het beter kunnen ontwikkelen, maar de meeste instructies van de vouwpatronen zijn wel duidelijk genoeg om als leek aan de slag te kunnen. Het is leuk om eens een keer te proberen, maar misschien de €0,79 niet waard.

Info: DollarOrigami

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 augustus 2014 om 22:44
Categorie
Naslagwerken

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.