Nieuws-applicaties: Reuters News Pro & World Newspapers

Twee nieuwe nieuwsapplicaties voor de iPhone zijn er onlangs verschenen. De ene is News Pro van Thomson Reuters, waarmee je bijna realtime toegang krijgt tot nieuwsberichten van Reuters. Als er nog niet genoeg nieuws op je afkomt via kranten en online nieuwssites, dan is de Reuters-applicatie een mooie aanvulling. De applicatie is er in een […]

reuters newsTwee nieuwe nieuwsapplicaties voor de iPhone zijn er onlangs verschenen. De ene is News Pro van Thomson Reuters, waarmee je bijna realtime toegang krijgt tot nieuwsberichten van Reuters. Als er nog niet genoeg nieuws op je afkomt via kranten en online nieuwssites, dan is de Reuters-applicatie een mooie aanvulling. De applicatie is er in een variant voor BlackBerry (met iets meer tekst) en in een variant voor de iPhone (met meer video en foto’s). Beide zijn gratis verkrijgbaar, maar wel voorzien van reclame. Vergeleken met de eerder uitgebrachte nieuwsapplicaties van de New York Times, Wall Street Journal en Associated Press blijkt de Reuters-applicatie wel wat tegen te vallen. De applicatie start weliswaar snel op, maar je kunt niet snel naar je favoriete secties, het menu is niet aanpasbaar en de video’s zien er blokkerig uit.


reuters

Ter vergelijking: de nieuwsapplicaties van AP, Reuters en WSJ naast elkaar.

newspapersIs het namaak, of toevallig twee ontwikkelaars die op hetzelfde idee kwamen? Na Newspaper(s) van Makayama (€ 0,79) is er nu World Newspapers, een applicatie met dezelfde insteek. Het biedt toegang tot bijna 4.000 kranten uit meer dan 100 landen.
Je kunt bladeren per land en per regio, inzoomen, linkjes naar artikelen via e-mail versturen en kranten schermvullend bekijken via de Safari-browser. De applciatie bevat kranten van Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Midden-Oosten, Afrika en Azië. De volledige versie kost €2,39; een bundel kranten van een specifieke regio kost €0,79.

Downloaden: Reuters News Pro (gratis) en World Newspapers (€2,39)
Via: ReadWriteWeb (Reuters)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 mei 2009 om 22:57
Categorie
Diensten
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.