Rekenkladblok Soulver: iPad-app nieuw iOS 7 ontwerp, iPhone-app nu universeel

Calculatorkladblok Soulver voor iPad heeft een nieuw iOS 7 ontwerp met kleurcoderingen. Tegelijk is Soulver voor iPhone nu universeel geworden.

logo soulver‘Kladblok-calculator’ Soulver heeft een fikse update gehad, waarbij de iPad-app opnieuw is ontworpen voor iOS 7. Het herontwerp van de iPad-versie is een vervolg op het complete herontwerp van de iPhone-app een paar weken terug. Die iPhone-app is tegelijk met deze update nu universeel geworden. Op je iPad kun je nu dus kiezen uit twee versies van Soulver, de specifieke iPad-app of de universele app. Soulver is in zekere zin de Fantastical van rekenmachines: in de app wordt gebruik gemaakt van natuurlijke taal en kun je berekeningen maken zonder tientallen knoppen of lange scrollmenu’s.

Door deze update heeft de aparte iPad-app dezelfde kleurcoderingen en opties als de iPhone-app die nu universeel is gekregen. Ook het nieuwe icoon en meer conversies van eenheden zijn nu doorgevoerd. Daarnaast ondersteunt Soulver voor iPad nu ook AirDrop en zijn er in de bediening een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het totaal van je berekeningen voortaan ook zichtbaar als het toetsenbord is verborgen, net als de knoppen om een bestand te hernoemen, verwijderen of delen. Net als in de iPhone-app kun je de lijst met alle bestanden nu met een veeg naar rechts oproepen. Bovendien heeft de app een vereenvoudigde navigatiebalk onderaan het kladblok. Ook nieuw: je kunt nu gewoon op een antwoord tikken om een referentie toe te voegen.

eenheden

De iPhone-app die nu universeel is geworden had al deze eigenschappen al, dus daar is minder veranderd. De enige in het oog springende vernieuwingen zijn de optie om tekst groter of kleiner te maken dan het standaard-formaat en de verbeterde de VoiceOver-functie en ondersteuning voor synchroniseren met Dropbox. Of je de aparte iPad-app van €0,89 of de universele app van €1,79 kiest hangt natuurlijk van jouw eigen voorkeur af: op welke apparaten wil je de app kunnen gebruiken? Vast staat in ieder geval dat de nieuwe kleurcoderingen in beide apps het werken met de calculator erg prettig maken. Doordat wiskundige tekens en individuele stukjes tekst meer opvallen zijn sommen en berekeningen goed scanbaar. En omdat je eenheden ook kunt schrijven -je kunt zowel “EUR” en “eur” als “euro” typen- merk je door de kleuraccenten bovendien meteen of datgene wat je hebt getypt door Soulver als zodanig wordt herkend.

Downloaden: Soulver (€1,79, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Soulver voor iPad (€0,89, iPad, iOS 7.0+)

soulver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 12:57
Categorie Productiviteit
Onderwerpen calculator, rekenmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.