Regen: Buienradar-app met zoomfunctie voor de iPad

Regen op de iPad is een nieuwe manier om Buienradar te bekijken op Apple's tablet. Je kan inzoomen op de Google Maps-kaart zodat je precies weet hoeveel regen er de komende twee uur valt in je plaats.

Regen buienradar voor iPad headerEr is een nieuwe manier om Buienradar te bekijken op de iPad en iPhone. Die is gemaakt door de Nederlander Jeroen de Leeuw en is in de App Store te vinden onder de naam Regen. De gratis applicatie gebruikt slechts één functie van de bekende site: de buienkaart met een animatie van het afgelopen uur tot de volgende twee uur. De nieuwigheid van de app is dat je uitgebreid kan inzoomen op de kaart.

Regen gebruikt geen getekende kaart zoals Buienradar zelf doet, maar projecteert de neerslag op een satellietkaart van Google Maps. Daardoor kun je naar hartelust inzoomen tot het niveau van je eigen straat. Zoals het Google Maps betaamt, kun je kiezen uit Nederland als kaart, Nederland vanaf een satelliet of een combinatie van die twee, waarin je alle plaatsnamen in de satellietweergave ziet. Tijdens onze test is er enkel lichte neerslag in de vorm van kleine witte wolken. Die zijn onmogelijk om te zien op de kaartweergave met zijn lichtgrijze uiterlijk. Op de satelliet is de bewolking prima te zien.

Met de locatie-knop rechtsonder in beeld, kun je automatisch je eigen plek weergeven op de kaart. Die wordt dan met een blauwe stip gemarkeerd. Wel zo makkelijk als je vervolgens op de kaart wil inzoomen of juist het grotere plaatje wilt zien. Linksonder staan twee knoppen die je kan instellen met schuifbalken. Met het wolkje geef je aan in hoeverre bewolking is te zien. Zet hem links en je ziet alleen wolken met regen, schuif hem naar rechts en alle bewolking in Nederland is te zien. De andere schuifbalk staat voor de animatiesnelheid. Je kan hem naar rechts schuiven om de twee uurs-voorspelling sneller te laten gaan, naar links voor een trager tempo. Bovenin het scherm, net onder de tijd van de iPad, zie je hoe laat het is op de kaart.

Omdat Regen gebruik maakt van Google Maps, kun je uitzoomen tot aan de andere kant van de wereld. De Buienradar-functionaliteit werkt dan echter niet, omdat die zich beperkt tot Nederland en België. Regen is een handige app om nauwkeurig te kunnen zien wanneer en waar de regen valt.

Downloaden: Regen (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2011, 13:03
Categorieën Het weer, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.