Quora-app voor vragen en antwoorden krijgt betere indeling

Vraag- en antwoord-app Quora voert de strijd met Jelly op. De iPhone-app is overzichtelijker geworden door een nieuwe indeling van knoppen.

Quora iPhone iOS FAQ-appJe vindt hem onder de ‘Beste nieuwe apps’ in de App Store en fanatieke iPhoneclub-lezers maken er al aardig gebruik van: de vorige week uitgekomen vraag- en antwoord-app Jelly. De applicatie van Twitter-medeoprichter Biz Stone staat flink in de schijnwerpers, maar een oudgediende op dit vlak zit ook niet stil. Het Engelstalige Quora, al jaren een platform voor serieuze en meer inhoudelijke vragen, is na een nieuwe update logischer ingedeeld op iPhone en iPad.

In september vorig jaar werd reeds een totaal vernieuwde Quora uitgebracht op iOS waar we toen niet over schreven, maar waardoor het platform zich eindelijk wél een beetje snel en vloeiend liet bedienen op het touchscreen.

Nu heeft Quora ook het lef gehad van haar webpagina-logica af te stappen. De applicatie is meer ingedeeld als een applicatie nu. Je zou ook kunnen zeggen: hij is meer ingedeeld als een sociaal netwerk. In het meest linker tabblad vind je de feed met populaire vragen. Open Qs is het tweede tabblad, met openstaande vragen over onderwerpen waar je al eerder je licht over liet schijnen.

Quora vraag antwoord iPhone Quora vraag stellen iPhone

Centraal en uitgevoerd in donkergrijs prijkt de knop om een nieuwe vraag in te sturen, net zo eenvoudig als je een nieuwe foto op Instagram zet bijvoorbeeld. Aparte tabbladen voor notificaties (nieuwe vrienden, reacties op je antwoorden) en instellingen en profielinformatie maken de nieuwe indeling af.

Dankzij de zoekbalk overal bovenin beeld, ga je naar een onderwerp van vragen en net zo makkelijk naar de profielen van andere gebruikers. Quora is een logischere app geworden na de update. Een update die aantoont dat je alleen al door het verplaatsen van tabbladen kan zorgen voor een overzichtelijkere app.

Downloaden: Quora (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 12:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp quora

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.