Nederlandse muziekblad OOR Magazine nu op iPad en iPhone

OOR Magazine voor iPad en iPhone is een verrijkte versie van het muziekblad met links naar Spotify-afspeellijsten en een leesweergave.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

OOR Magazine NL iPad iPhoneHet Nederlandse muziekblad OOR heeft haar magazine uitgebracht voor iPad en iPhone. OOR Magazine NL is in principe een gedigitaliseerde PDF-versie van het papieren blad, maar hij is wel verrijkt met eigenschappen die je van OOR Magazine kan verwachten. Zo vind je linkjes naar Spotify-afspeellijsten bij artikelen, waarmee je op de achtergrond meteen de muziek kan beluisteren als je beschikt over een Spotify Premium-abonnement.

OOR Magazine index met knoppenDe integratie werkt alleen met Spotify en bijvoorbeeld niet met Deezer (link naar iPhoneclub), een andere bekende streaming muziekdienst in Nederland. Je krijgt links naar een afspeellijst of misschien video of website te zien met een druk op de ronde hyperlink-knop. Een tik op het artikel zelf is genoeg om het te lezen in een speciale leesweergave, die in een aparte kolom in beeld verschijnt. Helaas ontbreken in die weergave wel de afbeeldingen, waardoor lezen in magazine-modus toch leuker is. Ook al dien je daarbij af en toe te scrollen en in te zoomen op de pagina.

OOR Magazine nummers kiezenHet sinds 1971 bestaande Nederlandse muziekblad met ‘passie voor de betere muziek’, hanteert drie verschillende abonnementsprijzen. Per maand en dus één nummer betaal je 3,59 euro, maar bij langere abonnementen krijg je korting. Een half jaar lang – zes edities – kost je 21,99 euro, voor een jaar betaal je 39,99 euro. Je kan elk nummer gratis inkijken, waarbij je al een paar pagina’s leest. Helaas gaat dat wel gepaard met een pop-up om het blad te kopen. Op de pagina waarin de inhoud van een nummer wordt omschreven, krijgen we bovendien herhaaldelijk de waarschuwing dat het nummer niet los te koop is. Een beetje slordig: het is immers wel duidelijk dat je een abonnement kan afsluiten.

In OOR Magazine lees je interviews met bands, zie je wat de redactie luistert en lees je talloze cd-recensies.

Downloaden: OOR Magazine NL (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:02
Categorieën Kiosk, Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen muziek, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.