PurityRing: maagdelijk het huwelijk in, dankzij je iPhone

De applicatie PurityRing is bedoeld voor jongeren die willen afzien van sex voor het huwelijk. In de applicatie kun je een belofte opschrijven, dat je voor kuisheid kiest.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

purity ringiPhone-applicaties trekken meestal de aandacht omdat ze aanstootgevend zijn. Bij de applicatie PurityRing is die kans niet zo groot. Deze applicatie, gemaakt door de Britse ontwikkelaar Wall Entertainment, is bedoeld voor jongeren die willen afzien van sex voor het huwelijk.

De applicatie doet op zich niet zoveel: het toont een ronddraaiende ring op het scherm. In de applicatie kun je een belofte kwijt, waarin je uitlegt waarom je voor een kuis leven kiest. De ring is bedacht door een stel Amerikanen in 1996.


purityringHet duo Denny en Amy Pattyn bedacht de Silver Ring Thing (SRT), als een symbool om aan te geven dat je je maagdelijkheid wilt bewaren tot na het huwelijk. Het was ook bedoeld als manier om het aantal tienerzwangerschappen tegen te gaan. Het is een oud idee op een nieuwe manier gepresenteerd: “Kids are engaging with their phones in a way their parents never did, so this is a way of them showing they have taken the pledge,” aldus directeur Henry Bennett van Wall Entertainment. Volgens Bennett hebben miljoenen (!) mensen in de VS de kuisheidsbelofte al gedaan, maar in Engeland is dat aantal veel lager. De VS is dan ook de belangrijkste markt voor de PurityRing, al heeft Bennett nog geen verkoopcijfers bij de hand.

Toch is het wel wat dubieus dat Wall Entertainment in de omschrijving van hun applicatie publiek proberen te trekken met trefwoorden als: ‘Jessica Simpson’, ‘Barack Obama’, ‘sex’, ‘naked’ en de Jonas Brothers. Als het p-woord was toegestaan in de App Store, hadden ze dat ongetwijfeld ook in het lijstje opgenomen.

Downloaden: PurityRing (€0,79)
Via: BBC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 13:56
Categorie Lifestyle
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.