Gmail voor iPad toont mails nu vaker in volledig scherm

Gmail voor iPad en iPhone is voorzien van iOS 7-verfijningen en de iPad-app laat mails in de portret-stand fullscreen zien.

Gmail indeling drie vensters openDe officiële Gmail-app van Google is voorzien van visuele vernieuwingen die ervoor moeten zorgen dat de applicatie qua uiterlijk beter aansluit op iOS 7. De applicatie gebruikt concreet een andere kleur grijs, net even andere lettertypes in het schuifmenu en benut nu ook de typische Google-kleuren. Maar op de iPad is het niet de enige verbetering. De applicatie maakt voortaan beter gebruik van het volledige scherm van de iPad en iPad mini, wat vooral op de iPad mini handig is.


Als je een mail opent terwijl je de iPad in staande houding gebruikt, verdwijnt je inbox nu uit beeld en lees je de mail in volledig scherm. Het werkt ook als je een mail opent in de liggende houding van de iPad en vervolgens naar de staande houding draait. Je tovert de inbox weer in beeld met de stippeltjes linksboven in beeld. Ook als je een nieuwe mail schrijft, kan dat nu op de volledige grootte van het scherm. De update gaat bovendien gepaard met soepeler scrollen. Zo laten e-mails en de inbox zich makkelijker doorscrollen, al gaat het op onze iPad 3 nog niet helemaal soepel: het scrollen stokt even zodra er extra berichten in de inbox geladen moeten worden.

Gmail iPad grijze knoppenbalk helemaal links

Google noemt de Gmail-update voor de iPad een belangrijke. Dat lijkt vooral te maken te hebben met de vernieuwde navigatiebalk, die de applicatie een stuk fijner en intuïtiever maakt als als je meerdere mailaccounts hebt. De vernieuwde navigatiebalk laat je makkelijk schakelen tussen accounts en categorieën mails in de liggende houding van de iPad. Als je gebruik maakt van de labels waarmee Gmail sociale berichten, reclamemails, updates en belangrijke mails onderscheidt, zie je nu bovendien de bekende Google-kleuren op de knoppen staan als er nieuwe mails binnen een label zijn binnengekomen.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.