Professionele foto-app 500px: nu foto’s uploaden met iPhone en iPad

Met de foto-app van het professionele 500px kun je nu ook foto's vanaf je iPhone op iPad uploaden. Voorheen kon dat alleen via de website.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

500Fotowebsite 500px, door sommigen ook wel Flickr voor professionals genoemd, laat gebruikers nu vanuit de 500px-app foto’s uploaden. Hiervoor was de applicatie een zogenaamde ‘alleen-lezen app’, waarmee je foto’s kon bekijken maar uploaden nog steeds via de website moest. Vanwege de bijzondere foto’s in 500px staan zijn sommige gebruikers bezorgd dat de toestroom van iPhone- of iPad-foto’s de kwaliteit zullen doen dalen, maar volgens de ontwikkelaars is hun app in eerste instantie een gemeenschap die elkaar helpt en advies geeft. Ze voorzien daarom geen problemen. “We see 500px as a home for all creatives, and we will always encourage people to share their best works, whether that’s using a Canon 5D Mark II or an iPhone 4.

Om iPhone- of iPad-foto’s vanuit je filmrol te importeren kun je gewoon op Upload tikken, maar als foto’s toch van je fotocamera afkomstig zijn en je deze onderweg of op reis via de app wil uploaden kan dat ook. In dat geval raadt 500px je aan om een Apple SD-kaartlezer te gebruiken om foto’s van je camera naar je iPad over te zetten en vervolgens naar 500px te uploaden. Na het uploaden kun je de thumbnail van de foto bewerken, maar ook de titel, beschrijving, tags, categorie, set en metadata aanpassen. Een account bij 500px is niet nodig om de foto’s van anderen te kunnen bekijken, maar wel als je zelf foto’s wil uploaden. Het standaardaccount is gratis. Bij een premiumaccount is het aantal uploads onbeperkt en krijg je meer mogelijkheden om toegang tot je portfolio te krijgen.

500pxuploaden

500px viel eerder op door de aanwezigheid van artistieke naaktfoto’s in de app, die tot een verwijdering door Apple leidde. Toen 500px even later weer in de App Store verscheen had de app een nieuwe rapportage-functie en een duidelijke waarschuwing dat de applicatie content voor 17 jaar en ouder bevat. In de fraaie blader- en ontdekapp kun je filteren op categorie, zoeken op basis van trefwoord en een Instagram-achtige lijst met foto’s doorbladeren.

Downloaden: 500px (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2014, 18:48
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen 500px, fotoalbum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.