MULE Returns: oeroud strategiespel krijgt remake voor iOS

MULE Returns is een remake van het oeroude M.U.L.E uit 1983, maar dan voor de iPad, iPhone en iPod touch.

Mule ReturnsHet in 1983 uitgebrachte strategiespel M.U.L.E. heeft een remake gekregen op de iPad en iPhone met de naam MULE Returns. Het origineel was één van de eerste strategiegames, verscheen origineel voor de Atari 400 en Atari 800 en staat nog steeds bekend als één van de grondleggers voor hedendaagse strategische spellen. De iOS-versie belooft de basis van het origineel te behouden, maar steekt het gehele principe in een gloednieuw jasje. Zo zijn de ruwe pixels van het origineel omgeruild voor schattige cartoonwezentjes.

MULE Returns richt zich vooral op het bijhouden van je eigen economie. Je hebt meerdere grondstoffen die je slim kunt uitwisselen en verzamelen, om zo langzaam maar zeker winst te maken. Het spel speelt exact hetzelfde als het origineel, maar lijkt wel iets sneller dan voorheen. De muziek in de game is bovendien voorzien van een remix, waardoor je niet naar simpel, monotoom gepiep hoeft te luisteren.

Met een prijskaartje van €4,49 is MULE Returns wel enigszins duur voor een iOS-game, maar de ontwikkelaar legt in de App Store-omschrijving gelijk uit waarom: je zult in de game geen in-app aankopen of advertenties vinden. Je hoeft dus maar één keer te betalen om toegang tot alles in MULE Returns te krijgen. Verwacht alleen niet alle functies uit het origineel. De veelgeprezen multiplayer lijkt namelijk nog te ontbreken, al belooft de ontwikkelaar dat deze snel zal worden toegevoegd.

Downloaden: MULE Returns (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

MULE Returns 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 21:47
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.