Preview: Nieuwe NOS-app voor iPhone onthuld

De publieke omroep NOS komt binnenkort met een eigen iPhone-app waarop je snel alles over de belangrijke nieuwsonderwerpen moeten kunnen lezen. De app ondersteunt allerlei multimedia en ziet er alvast clean uit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS nieuwe iPhone en iPod touch appDe Nederlandse publieke omroep NOS komt binnenkort met een geheel nieuwe iPhone-app die het snelle nieuws van de website naar een handzaam formaat brengt. De applicatie wordt erop gericht om op elk moment van de dag een snel overzicht te bieden op het gebied van nieuws en sport. Daarvoor maakt de toepassing gebruik van een heldere, bijna minimalistische interface. Dat wordt duidelijk aan de hand van de eerste beelden en informatie die de NOS aan iPhoneclub.nl heeft verstrekt.

NOS Nieuws-app tekst met fotoEen focus op snelheid, gebruiksgemak in navigeren tussen overzichten, en artikelen met een clean design om een optimale nieuwsleeservaring te bieden. Dat is waar de nieuwe app in ieder geval in de eerste versie voor moet staan volgens de NOS. De applicatie gaat daarvoor gebruik maken van een flexibel lijstoverzicht, dat je met een druk op het NOS-logo bovenin beeld opent. Je ziet dan een index die je leidt naar overzichten van nieuws, sport, video’s en laatste uitzendingen. De knop gaat echter ook directe toegang bieden tot nieuws dat op dat moment speelt. Een badge met een cijfer bij de knop geeft aan hoeveel belangrijke actuele nieuwsberichten je direct vanuit dat overzicht kan benaderen. Ook is er ruimte voor wat langer meelopende tijdelijke lijsten, zoals bijvoorbeeld voor de olympische spelen.

Je kan in de aankomende applicatie direct live inschakelen op de themakanalen Politiek 24 en Journaal 24. Ook Radio 1 is via de toepassing live te beluisteren. Een weersverwachting inclusief video en een weerradar zal eveneens van de partij zijn en een actueel fileoverzicht besluit de lijst van categorieën in de app. Met veegbewegingen kan je tussen overzichten en pagina’s bewegen.

NOS-app nieuws laatste video'sDe NOS gaat bij haar nieuwe applicatie uit van de internet first-strategie. Dat houdt in dat onderwerpen in de app zo snel mogelijk worden voorzien van zoveel mogelijk, betrouwbare, informatie. Zo kan er al een video bij een nieuwsbericht komen te staan voordat diezelfde video al in het journaal te zien is. Behalve video’s, kunnen er ook slideshows en audiobestanden toegevoegd worden aan berichten. Je kan alle vormen van multimedia in volledig scherm van de iPhone bekijken. Audiobestanden blijven bovendien doorspelen op de achtergrond.

Net als verschillende andere nieuws-apps zal ook NOS een pushbericht versturen als er sprake is van belangrijk, zogenaamd ‘brekend’ nieuws. Daarmee komt de applicatie direct in het vaarwater van de nieuws-app NU die de functie al een geruime tijd biedt. De ambities van de NOS zijn wat dat betreft duidelijk: deze app moet de eerste applicatie zijn waar je aan denkt als je het laatste nieuws wilt meekrijgen.

Het is nog niet bekend wanneer de NOS-app uitkomt. Momenteel zoekt de NOS beta-testers voor haar applicatie. De omroep heeft inmiddels geen betatesters meer nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2012, 12:43
Categorieën Amusement, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp preview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.