Power of We: 10 iPhone-apps om samen dingen te doen

Het is Blog Action Day en het thema is dit jaar 'Power Of We'. Daarom 10 iPhone-apps waarmee je leuke dingen samen kunt doen, je sociale kant kunt laten zien of nieuwe mensen kunt ontmoeten.

power of weHet is Blog Action Day, de dag waarop bekende weblogs uit 180 landen wereldwijd de handen ineen slaan om aandacht te besteden aan één onderwerp. Dit jaar is het thema ‘Power Of We’. Vandaar dat we 10 apps op een rijtje hebben gezet waarmee je je sociale kant kunt laten zien. Help samen met buurtgenoten de buurt beter maken, hak de knoop door om orgaandonor te worden, ontmoet nieuwe mensen, ga carpoolen of ga samen met vrienden iets leuks doen.
Bijvoorbeeld zoals de mensen op de foto: lekker met z’n allen Scrabble op de iPad spelen.

verbeterdebuurt icoonVerbeterdebuurt
Prijs: Gratis
Categorie: Diensten

Meld problemen en ideeën aan de gemeente, zodat je eigen buurt nog beter en gezelliger wordt. Door meldingen van buren te bekijken kun je zien wat er in de buurt nog meer speelt. Er zit ook een augmented reality-functie in. Meldingen die je met de iPhone doet zijn ook meteen zichtbaar op de website verbeterdebuurt.nl.

coastwatchCoastwatch
Prijs: Gratis
Categorie: Lifestyle

Met de app Coastwatch kun je een bijdrage leveren aan een schone en gezonde Noordzee. Je brengt de hoeveelheid afval en andere dingen die aanspoelen in kaart. De app helpt je om planten, dieren en schelpen te herkennen en te turven. Alle info stuur je naar Stichting De Noordzee, die vervolgens actie onderneemt.

bob bepaler icoonBoB Bepaler
Prijs: gratis
Categorie: Diensten

Wees sociaal en laat je vrienden ook eens zorgeloos drinken! Met de BoB Bepaler bepaal je aan de hand van goede, slechte, handige, leuke, dubieuze en belangrijke eigenschappen van je vriendengroep wie die avond de Bob moet zijn.

happytizer icoonHappytizer
Prijs: Gratis
Categorie: Amusement

Een app om je leukste foto’s van vrienden of familie nog gezelliger te maken, door een laag confetti er overheen te gooien. Er zitten wat simpele fotobewerkingsmogelijkheden in, waarna je de foto kunt delen via Facebook of Twitter.

donor ja icoonDonorApp
Prijs: Gratis
Categorie: Lifestyle

Met deze app geef je aan dat je donor wilt worden. Je kunt ook meteen op Hyves, Facebook en Twitter aan anderen laten weten dat je donor bent en anderen oproepen hetzelfde te doen.

youpsa icoonYoupsa
Prijs: Gratis
Categorie: Reizen

Er gaat niets boven face-to-face afspreken. De app Youpsa is gericht op mensen die elkaar onderweg willen afspreken, want als je halverwege afspreekt heb je de helft minder reistijd en de helft minder reiskosten. Vanaf je vertrekpunt in Nederland geeft de app aan welke horecagelegenheid onderweg het best geschikt is om af te spreken.

limelinq icoonLimelinq
Prijs: Gratis
Categorie: Sociaal netwerken

De kerstdagen komen eraan, dus hoog tijd om een date te regelen. Limelinq probeert het anders aan te pakken dan gebruikelijke datingdiensten, door je de straat op te sturen om potentiële partners te ontmoeten. Het legt de brug tussen online en offline daten.

mindz icoonMindz
Prijs: Gratis
Categorie: Sociaal netwerken

Mindz probeert mensen zakelijk samen te brengen en is vooral handig voor zelfstandige professionals. het is onder andere bekend van Seets2Meet, plekken waar je kunt flexwerken en vergaderen. Maar er zijn ook open en besloten community’s, waar je met anderen in contact komt.

meporter icoonMeporter
Prijs: Gratis
Categorie: Nieuws

Word citizen journalist met deze app, zodat je kunt bijdragen aan belangrijke nieuwsverhalen. Als je ooggetuige bent van een belangrijk nieuwsfeit stuur je de foto’s en teksten via Meporter de wereld in. Erg succesvol is Meporter overigens niet geworden, maar dat heeft er misschien mee te maken dat mensen hun nieuwsverhalen liever naar partijen als CNN sturen.

toogethr icoonToogethr
Prijs: Gratis
Categorie: Reizen

Waarom alleen reizen als je ook nieuwe mensen kunt ontmoeten? Toogethr is een app waarmee je ritten op een prikbord kunt plaatsen. Je deelt je ritten naar het werk, een festival of vakantiebestemming en ontmoet leuke mensen. Tegelijk help je het milieu en je portemonnee. Toogethr is gericht op Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 12:46
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.