Play Dead: een app die de iPhone onbruikbaar laat lijken

Houd je er niet zo van al anderen constant naar je iPhone of iPod touch graaien? Met de applicatie Play Dead kun je het laten lijken alsof de telefoon een oneindige vastloper heeft.

Play Dead iPhone iPod touchWij verzinnen het niet. Een vader van een 4-jarig zoontje wel. Hij ontwierp de iPhone en iPod touch-applicatie Play Dead. Dat is een app die alleen maar de laadcirkel van de telefoon laat zien, zodat de telefoon onbruikbaar lijkt. Alsof de iPhone oneindig bezig is met afsluiten. Alsof de batterij op is en het systeem zichzelf langdurig uitschakelt. De laadcirkel blijft maar in beeld staan en rondjes draaien, en dat werkt volgens de vader perfect tegen de iPhone-verslaafdheid van zoonlief.

Het probleem is natuurlijk dat mensen met een iets meer ontwikkeld verstand vroeg of laat toch wel de Home-knop indrukken als ze je iPhone lenen. Tja, en dan gaat de applicatie als elk ander gewoon weer terug naar het hoofdscherm van de telefoon.

Een handige app dus, als je de telefoon nergens meer kan verstoppen voor je vingervlugge vrienden en je bereid bent om herhaaldelijk ‘Nee, niet aanzitten!’ te schreeuwen, terwijl de applicatie de batterij van de telefoon langzaam leeg trekt.

In de Verenigde Staten is Play Dead met open armen ontvangen. Daar heeft het al een App Store-waardering van 4,5 ster uit 14 waarderingen. Je vraagt je af hoe we het zo lang zonder Play Dead hebben kunnen doen.

Downloaden: Play Dead (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2011, 20:22
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.