PlainText 2.0 voor iPad: nieuwe interface en iCloud-synchronisatie

Tekstverwerker PlainText voor iPhone en iPad synchroniseert nu met iCloud, heeft een strakker ontwerp en is een stuk intuïtiever in de bediening.

logo plaintextDe simpele tekstverwerker PlainText heeft een grote update gekregen, waardoor de interface nu geheel in lijn is met iOS 7. De app heeft zijn minimale uiterlijk behouden, maar de app is een stuk intuïtiever in de bediening. Ook heeft de app, die al synchroniseerde met Dropbox, voortaan ook synchronisatie met iCloud. Daarnaast heeft Plaintext een nieuw paneel om documenten te delen via AirDrop, iMessage, e-mail of Twitter en kun je vanuit een document nu gemakkelijk het bewerkingspaneel oproepen door naar links te schuiven.

In het vernieuwde PlainText zie je in het linkermenu nu de tekstbestanden die op jouw apparaten zijn aangemaakt, met daaronder de tekstbestanden van iCloud en DropBox. Weer daaronder vind je de in-app aankopen. Voor €2,69 maak je de app bijvoorbeeld reclamevrij en voor €0,89 krijg je een real-time woordenteller erbij. De keuze is natuurlijk aan jou, maar de app is ook zonder deze aankopen heel goed te gebruiken. Wij kwamen in ieder geval geen storende advertenties tegen en je kunt het aantal woorden ook opvragen door op het nieuwe deelpaneel te tikken en daarna voor ‘Info’ te kiezen.

plaintext

Uiteindelijk heeft de applicatie nog steeds een licht en simpel uiterlijk. Links onderaan vind je nu knoppen om een nieuwe map of een nieuw document aan te maken. Rechts zie je het document met bovenin de titel en daaronder je tekst. Als je het menu weg wilt hebben, veeg je naar links en zie je enkel nog de tekst waaraan je werkt. Ook het toetsenbord kun je met een veeg oproepen en wegvegen. Ook nieuw in PlainText: de Edit modus, rechtsboven in het linkermenu. Hiermee kun je documenten eenvoudig kopiëren, verplaatsen en verwijderen.

Downloaden: PlainText (gratis, universeel, iOS 7.0+)

https://itunes.apple.com/nl/app/plaintext-dropbox-text-editing/id?mt=8

plaintext documenten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 15:35
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dropbox, tekst, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.