Pathé Mobiel: voortaan bioscoopkaarten betalen via iDeal

De Pathé Mobiel iPhone-app maakt het voortaan mogelijk betalingen eenvoudig te doen via creditcard of via iDeal. Volgens de ontwikkelaar is de ticketverkoop via de app verdubbeld sinds de mogelijkheid stoelen te reserveren.

Pathé Mobiel iPhone iPod touchDe iPhone-app van de bioscoopketen Pathé maakt het makkelijker dan ooit om mobiel te betalen voor een film die je wilt gaan zien. Er zijn twee nieuwe manieren toegevoegd waarmee je kan afrekenen in de app om je plek in de zaal te reserveren. De belangrijkste van de twee is de mogelijkheid om te betalen via iDeal, de door banken samen georganiseerde Nederlandse dienst waarmee je mobiel geld kan overmaken. Ook kan je eenvoudig betalen via de creditcard.


Pathé Mobiel kaartje kopen via iPhone-appJe voert eenmalig alle vereiste gegevens van je creditcard in. Daarna kan je de kaart bij elke transactie selecteren als betalingsmiddel, waarna je alleen nog de driecijferige code op de achterkant van de kaart als verificatie hoeft in te voeren. De gangbare creditcards van MasterCard, Visa en American Express worden ondersteund. Hoe de betaling van iDeal wordt voltrokken, hangt af van de bank waarbij je bent aangesloten.

Humphrey Fredriksz van de app-ontwikkelaar Sharewire (eveneens verantwoordelijk voor de iPhoneclub-app), meldt dat het aantal verkochte tickets in de app is verdubbeld sinds het in maart mogelijk werd om stoelen te reserveren in de bioscoop. “De Batman-film Dark Knight Rises zorgde voor een recordverkoop van tickets via mobiel in de week van de lancering: 90% meer ticketverkopen via de app, bijna een verdubbeling. De aankomende jaren zal binnen de strategie van Pathé Mobiel meer ingespeeld worden op de ‘experience’ en de service in de bioscopen zelf.”

Downloaden: Pathé Mobiel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.