Path krijgt stickers van voormalig Apple-ontwerper Susan Kare

Sociale netwerk-app Path verkoopt stickers ontworpen door Susan Kare, een prominent ontwerper die eerder veel belangrijke iconen voor Apple maakte.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Path Susan Kare stickeriPhone-applicatie Path verkoopt een speciaal stickerpakket ontworpen door Susan Kare, een voormalig ontwerper bij Apple. Kare. maakte in haar tijd bij Apple meerdere iconen, lettertypes en logo’s, waaronder de glimlachende Mac die lange tijd te zien was bij het opstarten van Mac OS. De stickers worden in Path gebruikt als illustraties in de persoonlijke chatfunctie die begin maart aan de app werd toegevoegd.

Het iconenpakket bestaat uit voedsel, drankjes en andere snacks in een gepixeleerde 8-bitstijl. Om de stickers te kunnen gebruiken moet je eenmalig €1,79 betalen binnen de app. Path verkoopt al langer op deze manier stickers vanuit de app. Dit lijkt het voornaamste verdienmodel te zijn voor de verder gratis iOS-applicatie. Voordat de chatfunctie werd toegevoegd, kon je ook al fotofilters binnen de app aanschaffen.

Path is een sociaal netwerk dat op het moment enkel op smartphones en tablets gebruikt kan worden. De app is qua opzet vooral een concurrent voor Facebook, dat veel van de beschikbare functies deelt. Verschil is dat Path geen reclame’s bevat en vooral bedoeld is als sociaal netwerk voor jou en je persoonlijke vrienden. De nieuwe chatfunctie is een concurrent voor berichten-applicaties zoals WhatsApp, maar ook Facebook’s eigen Facebook Messenger. Opvallend is dat WhatsApp stickers nog niet heeft toegevoegd, Facebook Messenger inmiddels wel.

Downloaden: Path (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 12:52
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp path talk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.