Foto Bewerker door Aviary sneller en opgeruimder in versie 2.0

Foto Bewerker door Aviary is strak getrokken voor iPhone en iPad, de app is veel sneller geworden en heeft nieuwe functies focus en warmte.

Foto Bewerker door Aviary iPhone populaire appDe gratis fotobewerkingsapp Foto Bewerker door Aviary is voorzien van een grote 2.0-update voor de iPhone en iPad. De meest in het oog springende verandering is de manier waarop de interface is bijgeschaafd. De hooggewaardeerde applicatie hanteert nog steeds een scrollbare onderbalk met allerlei verschillende functies, maar ziet er nu net wat strakker uit, opent met grote laatste foto’s in je fotoalbum om meteen te bewerken en is veel sneller geworden.

De fotobewerker voor de iPhone en iPad start razendsnel op en denkt er niet eens zichtbaar over na om een foto op te pakken die je wilt gaan bewerken. Je komt direct in de module met verschillende functies aan de onderkant van het scherm terecht. En die voelt een stuk opgeruimder in de vernieuwde app. Het lijkt alsof het aantal functies is teruggebracht, maar er zijn juist nieuwe functies bijgekomen. Ze zijn vooral beter gegroepeerd.

Er zijn twee nieuwe bewerkingsopties toegevoegd aan de applicatie. Focus is de naam van de functie die helpt om een gedeelte van de foto te accentueren – te verscherpen ten opzichte van de rest. Dat doet de applicatie subtieler dan in bijvoorbeeld Instagram, waarbij het effect aanvankelijk ook werd geïmplementeerd om een miniatuurweergave te maken (tilt-shift). De andere nieuwe mogelijkheid is warmte. Daarmee schuif je met de witbalans, waardoor je een foto ‘warmer’ of ‘kouder’ kan maken. Verder zijn er nieuwe effecten en stickers toegevoegd. Tegen in-app aankopen van 0,89 of 1,79 euro, koop je het effectenthema Straat of de stickerpakketten glazen, memes en pruiken. Aviary kondigt aan dat meer stickers en effecten zullen volgen.

Foto Bewerker door Aviary verbeteren Foto Bewerker door Aviary planeten stickers

Foto Bewerker door Aviary kwam uit in juni 2012. De app groeide uit tot een aardig succes, maar voelde dan ook al meteen vertrouwd aan: Aviary bood haar bewerkingsmodule eerder al aan bij andere apps die hem konden gebruiken, en in een recente tweet is te lezen dat dat nog steeds de insteek van Aviary is. Deze Foto Bewerker geldt echt als de ‘showcase app‘.

Downloaden: Foto Bewerker foor Aviary (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 22:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen aviary, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.