PadNotes: notitie- en tekenblok voor de iPad

PadNotes is een iPad-applicatie die in ontwikkeling is. Je kunt PDF-documenten en andere digitale documenten inlezen, erop tekenen, op ruitjespapier grafieken tekenen en meer.

tekenen ipadTekenen en notities maken op de iPad zou wel eens één van de killer apps kunnen worden. De ontwikkelaar van de schilderapplicatie Brushes is al bezig met een iPad-applicatie, zoals we tijdens de keynote konden zien. Maar gewone mensen, die geen artistiek talent hebben, willen ook gewoon op de iPad kunnen schetsen en tekenen, zonder dat het meteen een kunstwerk moet zijn. Je wil de iPad als een soort whiteboard gebruiken, wanneer je iets moet uitleggen en even een schemaatje tekent.

Maar je wilt ook tijdens het bespreken van een studieboek notities in de kantlijn maken, tekst markeren en bladzijdes doorstrepen die je mag overslaan. Een ontwikkelaar is al bezig met zo’n oplossing: het heet PadNotes en is hieronder in een demovideo te zien.

Grafieken tekenen, formulieren invullen of rekensommen maken doe je voortaan ook op je iPad. Sterker nog, je hoeft geen tas met schoolboeken meer mee te nemen, want alle boeken, opdrachten en handouts staan op je iPad. OK, dat is nog toekomstmuziek, maar het zou wel handig zijn:

Hieronder nogmaals de demonstratie van Brushes op de iPad, zoals getoond tijdens de keynote van Apple in januari:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2010, 19:34
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.