OurPad: met het hele gezin op de iPad

OurPad maakt de iPad geschikt voor het hele gezin. Iedereen kan een portaal aanmaken door zijn of haar accountgegevens van Gmail, Hotmail, Twitter en Facebook eenmalig in te voeren.

OurPad de iPad voor het hele gezinDe iPad is natuurlijk een leuk apparaat, maar kan de nodige rompslomp opleveren als je er met meerdere leden van een gezin van gebruik wil maken. Want wie gebruikt dan het standaard mailprogramma? En waarom logt de persoon voor je nooit uit op Facebook? OurPad is een nieuwe applicatie voor de iPad die afrekent met dat soort netelige kwesties. Het geeft elke gebruiker een eigen OurPad-account waarmee je razendsnel toegang hebt tot je eigen diensten als Gmail, Hotmail, Facebook en Twitter. Je OurPad-account wordt afgeschermd met een wachtwoord. Bovendien is de app tijdelijk gratis.

Het trucje dat OurPad uitvoert is eigenlijk heel eenvoudig, maar het kan een uitkomst zijn voor velen. Als je de app de eerste keer opstart, vul je je naam en krijg je een scherm met negen stippen te zien. Daarover trek je een vorm. Die vorm wordt je wachtwoord. Dan verschijnt een Accounts-menu waarop je eenmalig je accountgegevens van wenselijke websites en diensten invoert. Behalve Gmail, Hotmail, Facebook en Twitter wordt ook Yahoo Mail ondersteund. Als je de gegevens hebt ingevuld, komen ze in een het menu Accounts te staan, dat linksonder in beeld te benaderen is met een pijltje. Klik erop en je hebt direct toegang tot de diensten die je hebt gekoppeld. OurPad zorgt ervoor dat je automatisch inlogt op de sites.

Je hoeft maar op je naam in het Accounts-menu te drukken en je bent weer uitgelogd. Met de Plus rechtsboven het scherm voer je vervolgens meerdere OurPad-accounts in, die ook weer voorzien moeten worden van een wachtwoord. Daarna moet ook die persoon OurPad koppelen aan zijn of haar gegevens van Twitter, Facebook en de andere mogelijkheden. Zo creëert elke gebruiker één centrale plek om naar zijn of haar sociale netwerken te gaan zonder elke keer uit te loggen. Ook als je de applicatie per ongeluk afsluit als je nog bent ingelogd, moet je eerst het wachtwoord opnieuw invullen. Als je dat niet wil, kun je op Cancel drukken en kom je weer in het overzicht van verschillende accounts.

OurPad laadt van alle ondersteunde diensten de mobiele website. Bij Facebook, Twitter en Gmail zijn die (zoals wellicht bekend) erg compleet. De mobiele site van Facebook is zelfs grotendeels hetzelfde als de officiële iPad-applicatie. De mobiele website van Hotmail laat wat te wensen over. Daar staan de laatste mailtjes onder elkaar, maar je komt alleen met tussenstappen terecht bij andere secties van de mailbox, zoals verzonden en verwijderde e-mails. Overigens werkt de maildienst daardoor wel erg snel. En ten overvloede: als je Hotmail vanuit bijvoorbeeld Safari laadt, krijg je hetzelfde te zien. Dat komt omdat OurPad gewoon gebruik maakt van de mobiele websites. En dat betekent ook dat je vanuit Gmail via Google’s navigatiebalk bovenin het scherm eenvoudig naar je Google+, Google Docs, Google Reader, Google Agenda en meer kan gaan. De ondersteunde mobiele websites doen eigenlijk niet of nauwelijks onder voor de officiële iPad-applicaties die je voor het apparaat kan downloaden.

We kunnen iedereen die een iPad deelt met andere personen, aanraden om OurPad te installeren. De applicatie werkt snel, scheelt een hoop gemor met in- en uitloggen en schermt je sociale netwerken en mailboxen ook nog af met één algemeen OurPad-wachtwoord. Het is nog niet bekend hoe lang OurPad gratis zal worden aangeboden, maar we adviseren hem nu te installeren.

Downloaden: OurPad (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 14:12
Categorieën Kinderen, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.