Op zoek naar de beste feestjes in de buurt met de Partyflock Party-app (review)

Review van "Party" een Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je op zoek kunt naar de beste feestjes in de buurt zoals gepubliceerd op de bekende website Partyflock.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Een weekendje geen zin in je stamkroeg? Of ben je gewoon op zoek naar een feest in de buurt? Dan ben je ongetwijfeld al bekend met Partyflock; een populaire Nederlandse webgemeenschap voor liefhebbers van alle vormen van house- en dancemuziek. De informatie van deze website is nu ook beschikbaar in een applicatie, genaamd Party.

Simpel maar sterk vormgegeven

Nadat je de applicatie voor de eerste keer hebt opgestart, worden meteen de laatste party’s gedownload op je iPhone. Dit zal tussen de 15 à 30 seconden duren en gebeurt dagelijks. Vervolgens wordt het beginscherm van de applicatie getoond. Wat meteen opvalt is dat de applicatie simpel, maar sterk is vormgegeven. Op het beginscherm vind je de zoekfunctie en je favorieten. Deze zoekfunctie is onderverdeeld in de volgende categorieën: steden, datum, in de buurt en populaire feesten. Ook heb je een zoekbalk waar je op één of meerdere steekwoorden kunt zoeken. Hieronder staan je opgeslagen favorieten. Deze kunnen bestaan uit een plaats of club; helaas kun je een feest niet als favoriet instellen.

Ben je van plan om naar een specifiek feestje te gaan, dan kun je het dus niet op je voorpagina als favoriet opslaan. Dit zorgt ervoor dat je het feest iedere keer opnieuw moet opzoeken. Dat gaat echter wel redelijk vlot, omdat de party’s lokaal worden opgeslagen en verwerkt. Hierdoor zijn de laadtijden beduidend korter dan wanneer ze van het internet gehaald moesten worden en kun je zelfs op zoek naar feestjes wanneer je dataverbinding uitstaat, mits je de informatie natuurlijk eerst hebt opgehaald.

Ontbrekende informatie en half werkende “In de buurt”-functie

In de applicatie vind je echter niet alle informatie over een feest, zoals je die op Partyflock vindt. Bij ieder feest staat onder aan de pagina de optie “Bekijk op Partyflock”. Druk je hierop, dan zul je doorgestuurd worden naar de mobiele site van Partyflock waar wel de overige informatie te vinden is. Hierbij moet je denken aan statistieken, reacties en verkooppunten. Doordat de applicatie geschikt is voor iOS 4.0 en hoger zal ‘ie op de achtergrond actief blijven wanneer je doorgestuurd wordt. Hierdoor kun je in een keer door waar je de applicatie verlaten hebt.

Hoewel in de changelog van de applicatie staat dat de optie “In de buurt” sterk verbetert is, werkt hij in mijn woonplaats niet. Dat terwijl ik nog geen 10 kilometer buiten een stad woon waar er weldegelijk feesten op het programma staan. Van andere gebruikers heb ik echter vernomen dat deze functie weldegelijk werkt. Er staat helaas niet aangegeven binnen hoeveel kilometer je je moet bevinden van een feest of aan welke andere criteria een feest moet voldoen, om bij de “In de buurt”-functie te verschijnen.

Plus- en minpunten

Pluspunten:

 • De applicatie werkt handiger dan de mobiele site van Partyflock
 • Snelle laadtijden doordat de informatie lokaal wordt opgeslagen
 • Mooi en simpel vormgegeven

Minpunten:

 • Niet alle informatie over feesten is beschikbaar vanuit de applicatie
 • De functie “In de buurt” werkt nog niet perfect
 • Je kunt niet inloggen met je Partyflock-account
 • Voor sommige gegevens nog steeds bezoek mobiele website Partyflock nodig

Conclusie

Wanneer je een fervent bezoeker bent van Partyflock op je iPhone, zal deze applicatie een hele opluchting zijn. Hij werkt namelijk vele malen beter dan de mobiele versie van de website. Hij heeft nog wat minpuntjes, zoals de beperkte informatie die de applicatie over een feest geeft en de gebrekkige “In de buurt”-functie. Desalniettemin is Party een prima applicatie, die zowel handig kan zijn voor de incidentele stapper als de doorgewinterd feestbezoeker.

Toevoeging 21-10, 15:30 uur: deze app is ontwikkeld door derden en niet officieel door Partyflock zelf. De ontwikkelaar heeft toestemming om de gegevens te mogen gebruiken, maar er is geen koppeling met de ledendatabase van Partyflock of andere community-onderdelen.

Info: Party

 • Ontwikkelaar: Paperkudt
 • Applicatie: Party
 • Te koop via: App Store
 • Prijs: €1,59
 • Geteste versie: 1.2
 • Bestandsgrootte: 5.4 MB
 • Cijfer: 7,5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 14:24
Categorieën Amusement, Diensten
Onderwerp feestdagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.